به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزايش سطح هورمون رشد باعث افزايش سرعت جذب مواد غذايي و اسيدهاي آمينه در سلولها ميشود و اين تغيير به رشد و بازسازي سلولهاي آسيبديده در بدن كمك ميكند. از سوي ديگر، هورمون مغز استخوان را تحريك ميكند تا تعداد سلولهاي سيستم ايمني را در بدن افزايش دهد. همچنين هنگام خواب ميزان ترشح هورمون ملاتونين در بدن افزايش مييابد. اين هورمون در تنظيم چرخههاي بيولوژيك بدن مانند خواب، بلوغ، قاعدگي و تغييرات خلق و خو نقش مهمي ايفا ميكند.
ملاتونين مانع رشد سلولهاي سرطاني و تومورها ميشود و ميزان ترشح آنتيبادي در ترشحات بزاق را افزايش ميدهد و به طور كلي موجب تقويت و بهبود عملكرد سيستم ايمني بدن ميشود بنابراين با توجه به آنچه گفته شد، بيترديد داشتن خواب كافي پس از روند درمان يا زمان ابتلا به بيماري ميتواند نقش مهمي در بهبود بيماري داشته باشد. كمبود خواب، سطح هورمونهايي را كه در بدن استرس ايجاد ميكنند، افزايش ميدهد. ترشح بيش از اندازه اين هورمونها در بدن باعث افزايش و تشديد واكنشهاي التهابي ميشود و سلامت عمومي فرد را بشدت در معرض خطر قرار ميدهد. بررسيها و مطالعات انجام شده در اين زمينه حاكي است، در شرايطي كه فرد با آسيبديدگيهاي استخواني مواجه شده باشد، خوابيدن هيچ اثري در روند بهبود سلولهاي استخواني ندارد، اما از آنجا كه استراحت و نداشتن تحرك ميتواند در بهبود شكستگيها و آسيبهاي استخواني موثر باشد، برخي متخصصان بر اين باورند كه شايد خواب به طور غيرمستقيم روند درمان را تحت تاثير قرار دهد.
اغلب افرادي كه در رختخواب بستري ميشوند، نميتوانند هنگام شب خواب آرامي را تجربه كنند و اغلب از بيخوابي شبانه رنج ميبرند. يافتههاي اخير محققان نشان ميدهد، در چنين شرايطي خواب كافي و آرام بيش از هر عامل ديگري موجب تقويت سيستم ايمني بدن ميشود و آمادگي بدن را براي مقابله با بيماري افزايش ميدهد بنابراين ميتوان گفت، خواب گزينه بسيار خوبي در تسريع روند بهبود بيمار است و به او كمك ميكند با تقويت قواي بدني، خود را از چنگال بيماري نجات دهد./س