در نقد کتاب« فقط عاشق زبان عاشق را می فهمد» عنوان شد:
در نقد کتاب« فقط عاشق زبان عاشق را می فهمد» عنوان شد:
به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل ازروابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه پنج و فرهنگسرای فردوس؛برنامه نقد و بررسی مجموعه داستان« فقط عاشق زبان عاشق را می فهمد» نوشته قاسمعلی فراست ، سه شنبه 10 مرداد ماه ساعت17 باحضور قاسمعلی فراست، محمدرضا گودرزی و محمد رضا بایرامی برگزار شد.
بر اساس این گزارش؛در ابتدای نشست قاسمعلی فراست داستان «دو غریبه دو آشنا» را برای حاضرین خواند.
در ادامه نشست؛محمد رضا بایرامی( کارشناس ادبی و منتقد) درخصوص نگارش داستان کوتاه گفت:نوشتن داستان کوتاه سخت و نیز خواندن داستان کوتاه سخت تر است زیراکه هم نویسنده در چند خط باید مفاهیم خود را انتقال دهد و هم خواننده باید در همین چند خط منظور نویسنده را برداشت کند.
بایرامی در ادامه درخصوص فراست اظهارداشت:قاسمعلی فراست ذاتا" قصه گو است و دغدغه و ذهنیات خود و مخاطب را دارد و در نوشته هایش آن ها را بیان می کند.
وی در ادامه اضافه کرد: در آثار فراست بخش سرگرمی و لذت مخاطب از خواندن فراهم است و مخاطب به سادگی با آن ارتباط برقرار می کند در این کتاب نیز روایت ها خیلی ساده و صمیمی و در غالب سنتی و کلاسیک است . صداقت نویسنده پشت داستان ها و دایره واژگان به کار برده شده در داستان مشخص است . داستان مدرنی در این مجموعه نیست و نوشتن داستان مدرن فضیلت نیست . نکته ای که در این مجموعه به چشم می خورد این است که اغلب داستان ها با یک تصادف و رویداد آغاز می شود و اطلاعات اصلی در سطور نخست به مخاطب داده نمی شود و از آخر به اول می رسیم . در داستان ها احساس به جای عقل حاکم است که از ویژگی های رمانتیک است و در واقع شاید خیلی از اتفاقات داستان امکان وقوع نداشته باشدو ...
در ادامه این نشست محمدرضا گودرزی از دیگر منتقدان این برنامه در خصوص داستان گفت :نثر داستان بسیار ساده ، روان و سلیس بود . تاخیر در روایت ها وجود دارد و اطلاعات اصلی در پایان داستان ها است . از ویژگی های مشترک تمام داستان ها روایت شناسی آن ها است ، در واقع ژانر هر داستان مشخص می کند هر روایت درست است یا نه ، خوشبختانه تنوع ژانر در این مجموعه وجود دارد و محدود به یک ژانر معین نیست .
گودرزی اظهار داشت: انتخاب راوی روی معنا و متن تاثیر می گذارد ، راوی در این مجموعه متفاوت است اول شخص ، دانای کل ، سوم شخص در داستان ها وجود دارد . کل مجموعه تحت تاثیر رمانتیک است بعضی بیشتر بعضی کمتر ، داستان ها دل گرایانه و احساسی است ، عقلانی نیست چون ویژگی رمانتیک دارد وجه تاویلی در آن وجود دارد و ارزشهای معنایی بستگی به حال و هوای داستان دارد. موضوع شش داستان از این مجموعه هشت روایتی مشترک است و مرگ در آن وجود دارد و ارزشمند بودن مرگ در زندگی ما و فانی بودن این دنیا را بیان می کند آنچنان که مرگ خواهی و مرگ طلبی همیشه وجود داشته است .
چهل و ششمین نشست بلور قلم کتابخانه شهدای حصارک ساعت 19 به کار خود پایان داد./ه