به گفته مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان ۳۵ کیلومتر از مسیر خط اصلی از مخزن ۶۴ هزار متر مکعبی تا سد هرزندات مسیر گشایی شده است.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، هاشمی با اشاره به برخی اخبار منتشر شده در خصوص تاخیر اجرای طرح آبرسانی ارس به دشت های هرزند و یکانات در شهرستان مرند افزود: بستر سازی برای اجرای این پروژه فراهم گردیده اما اجرای به موقع آن منوط به تامین اعتبار لازم بوده که تاکنون صورت نگرفته است.

وی با اشاره به مراحل اجرای این طرح آبرسانی گفت: پروژه یاد شده دارای دو مرحله مطالعاتی بود که مرحله نخست آن به اتمام رسیده و مراحل تصویب آن از مراجع لازم نیز عملی شده و بر اساس پیگیری مراحل تامین منابع مالی و نحوه جذب آن از طریق فاینانس یا سازوکار های دیگر است.

به گفته هاشمی، مطالعات ژئوتکنیک سد هرزندات که بخش مهمی از طرح آبرسانی مذکور به حساب می آید نیز با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

وی گفت : این مسیر برای اجرای عملیات لوله گذاری آماده شده و پیمانکار لوله های مسیر خط انتقال اصلی نیز به طول ۱۷ کیلومتر و به قطر دو متر انتخاب شده و در شرف مبادله قرارداد است.

هاشمی در ادامه با اشاره به دیگر بخش های این پروژه آبرسانی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی مخزن ۶۴ هزار متر مکعبی در ابتدای دشت یکانات با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی اضافه کرد: ارزیابی کیفی پیمانکاران برای عملیات اجرایی دو باب ایستگاه پمپاژ اصلی و ۱۷ کیلومتر از مسیر خط انتقال انجام گرفته و برگزاری مناقصه جهت انتخاب پیمانکار درشرف انجام است.

هاشمی همچنین از انجام مطالعات اولیه برای نیرورسانی به ایستگاه های پمپاژ طرح آبرسانی ارس به دشت های هرزندات و یکانات خبر داد و گفت: این مطالعات در صورت تصویب نهایی از سوی شرکت توانیر به اجرا گذاشته خواهند شد.

وی با اشاره به مجموعه اقدامات انجام گرفته از سوی شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در خصوص این پروژه یادآور شد: اجرای طرح انتقال آب ارس به دشت های هرزندات و یکانات درشهرستان مرند در انتظار اختصاص اعتبار است و در صورت تخصیص به موقع، طرح یاد شده در مدت زمان تعیین شده به بهره برداری خواهد رسید.

مدیر دفتر مشارکت مردمی و تجهیزات ومنابع مالی شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی نیز در همین خصوص یاد آور شد : در راستای جلب مشارکت همه جانبه مردمی در طرح های توسعه منابع آب با همکاری هیئت مدیره تعاونی آببران ،تعاونی تولید آراز ،شورا های اسلامی ، مدیران محلی ،اهالی منطقه اراضی مورد نیاز برای اجرای شبکه آبیاری تحت فشار را بدون دریافت هیچ گونه وجهی در اختیار این شرکت قرار داده اند که به طور نمونه می توان به مشارکت اهالی روستای قره بلاغ اشاره کرد.

فرهاد پاکنیا در ادامه خاطر نشان کرد : در حال حاضر ۲۲ هکتار از اراضی مورد نیاز شبکه آبیاری و زهکشی دشت گلفرج به طول ۶ کیلومتر و اراضی مورد نیاز مخازن به ارزش تقربی ۱۲ هزار میلیون ریال در اختیار شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی قرار گرفته است ./س

 

برچسب ها: مسیر ، انتقال ، سد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.