به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛محمد قاسمينژاد در گفتوگو با خبرنگاران، عنوانكرد: تامين آب، كود، سم و بذر در غالب يارانهاي و نيمه يارانهاي از جمله خدمات ارائه شده به كشاورزان در سالجاري است.
وي با تاكيد بر تاثيرگذاري ارائه تسهيلات در ميزان توليد ملي و توسعه باغات، خاطرنشانكرد: ساليانه 100 هزار هكتار از اراضي استان زيركشت باغات و نخيلات ميرود اما امسال سعي بر توسعه بيشتر باغات به منظور توليد بيشتر شده است.
معاون بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي خوزستان افزود: كشت ذرت بهاره تقريبا 3 برابر كشت سالگذشته بوده است، به طوري كه 15 هزار هكتار ذرت دانهاي و علوفهاي كشت شده بود و در حال حاضر 100 هزار هكتار از اراضي استان براي كشت تابستانه اين محصول در نظر گرفته شده است.
قاسمينژاد تصريحكرد: هماكنون سويا در 600 هكتار از اراضي مناطق شمالي استان كشت شده و ارائه آموزش كشت اين محصول به كشاورزان به عهدهي كارشناسان خدمات كشاورزي است. همچنين نهادههاي كشاورزي به صورت يارانهاي جهت توليد بيشتر سويا در اختيار كشاورزان قرار ميگيرد.
وي ادامهداد: در زمينه توليد برنج نيز آموزشهايي جهت كاهش مصرف آب و معرفي ارقام پرمحصول و زودرس شفق، شهيد كشوري و كوهسار براي توليد بيشتر به برنجكاران ارائه ميشود.
معاون بهبود توليدات گياهي جهادكشاورزي خوزستان با اشاره به كنترل خشكسالي، اظهارداشت: ما سعي ميكنيم با برنامهريزي در مصرف آب، خشكسالي را مديريت كنيم و با ارائه روشهاي كشت مانند خشكهكاري كه با اين كشت حدود 40 درصدي از مصرف آب را كاهش ميدهيم بر خشكسالي غلبه كنيم. همچنين با استفاده از مواد جاذب رطوبت و كشاورزي حفاظتي در جهت مديريت خشكسالي اقدامات انجام شده است.
قاسمينژاد گفت: ميانگين راندمان آبياري در استان حدود 35 درصد است كه با آبياري تحتفشار به 70 درصد افزايش مييابد؛ اين امر موجب ميشود در شرايط خشكسالي حدود دو برابر در مصرف آب صرفهجويي كنيم./س