به گفته متخصصان ديابت دو نوع است که ديابت نوع يک وابسته به انسولين بوده و به آن ديابت جواني گفته مي شود، چون بيشتر در سنين شش تا يازده سالگي شايع بوده و نوع دوم ديابت غيروابسته به انسولين است که در ميانسالي و سن 40 تا 45 سالگي بيشتر شايع است.
براساس تحقيقات انجام شده، ديابت نوع اول بيشتر به دليل بيماري هاي ويروسي دوران کودکي و بيماري هاي ايمونولوژيکي که سيستم دفاعي را تحت تاثير قرار مي دهند، ايجاد مي شود. ولي عامل ديابت نوع دوم چاقي و کم تحرکي است. محققان، استرس را هم ازعوامل ايجاد کننده ديابت نوع دوم مي دانند البته تغذيه درماني در ديابت نقش به سزايي دارد، مخصوصا در ديابت نوع اول که مبتلايان به آن کودک هستند و در سن رشد قرار دارند براي عدم ايجاد اختلال در رشد آنها بايد در مصرف مواد مغذي تعادل برقرار باشد.
گفتني است، خوردن ميوه با پوست به خصوص سيب براي افراد ديابتي به علت فيبر موجود در پوست ميوه ها و کنترل قند خون توسط آن بسيار مفيد بوده وباعث کاهش چربي خون مي شود؛ چرا که هرچه فيبر بيشتر باشد ماندگاري آن در روده کمتر بوده وگلوکز آزاد شده از آن کمتر خواهد بود پس در افراد ديابتي مصرف فيبرفراوان که در ميوه ها موجود است، توصيه مي شود./س