رئیس اداره حفاظت محیط زیست فومن و شفت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان گفت: چند سالی است که گیلان از دود سوزاندن کاه و کلش پس از برداشت برنج ، رنج میبرد و این رسم غلط که از گذشتگان طبق یک باور قدیمی مبنی بر تقویت زمین برجای مانده است، هر ساله تکرار میشود و زیان های بهداشتی و زیست محیطی بسیاری را به همراه دارد.
علی اصغری ، تشدید پدیده گازهای گلخانهای، انهدام بافت خاک، کاهش رطوبت خاک، از بین رفتن موجودات زنده محیط به ویژه کرم خاکی، فرسایش شدید خاک و کاهش حاصلخیزی زمین را ، ناشی از انتشار گاز دیاکسیدکربن حاصل از آتش زدن ضایعات محصولات کشاورزی در مزارع دانست.
وی از زارعان و کشاورزان خواست تا برای افزایش بهرهوری خاک ، با بهکارگیری تجهیزات و امکانات مناسب مانند تراکتور، نسبت به فرو بردن لاشه کاه و کلش به زمین و زیرو رو کردن خاک مزرعه اقدام کنند.
کاه و کلش باقیمانده از برداشت برنج را میتوان برای تامین خوراک دامها جمعآوری و بستهبندی کرد /س