کارشناس گروه پژوهشی هوش مصنوعی جهاددانشگاهی زنجان در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکززنجان گفت: با توجه به احساس نیاز به ویدئوکنفرانس برای برگزاری برخی کلاسها و مزیت استفاده از آن در مقابل حضور فیزیکی اساتید از مراکز دیگر و بالا بودن هزینه سیستمهای ویدئوکنفرانس برای خرید، طرح مطالعاتی برای ساخت ویدئوکنفرانس در مرکز جهاددانشگاهی زنجان از اواخر سال 87 کلید خورد.
مرادخانی افزود: پس از اقدامات پژوهشی، ساخت نیمه صنعتی آن نیز اواخر سال 89 انجام شد تا بتوان با اجرای آن هزینههای اضافی ناشی از حضور اساتید از تهران را در واحد به حداقل رساند و دانشجویان بتوانند به بهترین وجه از کلاسهای مجازی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در ابتدای انجام طرح ، برخی امکانات سختافزاری مورد نیاز را نداشتیم و برای تهیه آنها باید مدام به تهران میرفتیم. همچنین کارگاه مناسب برای اجرای فنی کار فراهم نبود، ولی به مرور و با اجرای جدی طرح و حمایتهایی که جهاددانشگاهی به عمل آورد ، توانستیم تا حدی این مسائل را حل کنیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اواخر سال 89 اولین نمونه صنعتی دستگاه آماده شد، ادامه داد :توانستیم طی قرارداد با برخی از ادارات استان این محصول را به فروش برسانیم و در حال حاضر این سیستم در حال اجرا است و اعضای این تیم همچنان در حال بهینه کردن مدلهای مختلف آن از طریق تعبیه قابلیتهای جدید بر روی دستگاه هستند که نمونه تکمیلی طرح به زودی وارد بازار خواهد شد.
مرادخانی با مثبت ارزیابی کردن فعالیت جهاددانشگاهی در ارتباط مؤثر علم و صنعت، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر پژوهشکدههای فعلی در مراکز دانشگاهی مستقر هستند در عملیاتی کردن طرحهای پژوهشی خود دچار مشکل میشوند و این طرحها در بیشتر اوقات در حد یک رساله باقی میمانند و این در حالی است که در ارتباط مراکز دانشگاهی و علمی با واحدهای مختلف میتوان این پژوهش را عملیاتی و پویا نمود که جهاددانشگاهی به عنوان یک مرکز علمی توانسته ارتباط مؤثری بین گروههای پژوهشی خود با مراکز صنعتی برقرار کرده و علاوه بر حمایت و تاکید بر انجام طرحهای پژوهشی توجه ویژهای نیز به عملیاتی نمودن این طرحها داشته باشد./س