به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهار محال و بختیاری با بیان اینکه این پرنده در پرتگاههای پرشیب، کوهسارهای صخرهای با گیاهان پراکنده و ارتفاعات بالای سههزار و 500 متری استان از جمله زردکوه، سبزکوه، جیلان، سالداران، قیصری، کلار، ریگ، هلن، میلی و جهان بین زیست میکند، گفت: سخت بودن دسترسی تخمها و پیدا کردن محل لانهسازی «کبک دری» باعث شده است تا جوجهآوری این پرنده کمتر مورد توجه قرار گیرد.
یوسف پور افزود: با توجه به زیستگاه و عادات زندگی «کبک دری»، ارائه آمار دقیق از جمعیت این پرنده در کشور امکانپذیر نیست، اما تحقیقات و شواهد نشان داده است جمعیت این گونه از پرنده در کشور، به شدت کاهش یافته است .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: با اینکه در این استان حضور عشایر در منطقه، تداخل آنها با زیستگاه این پرنده و اجرای طرحهای کوهنوردی و گردشگری ، خطر کاهش جمعیت «کبک دری» را نسبت به دیگر استانها دوچندان کرده است، اما با حفاظت دائم و شبانهروزی محیط بانان استان از زیستگاه و جلوگیری از شکار و برخورد قانونی با شکارچیان این پرنده، بقای جمعیت این پرنده در استان حفظ شده است.
یوسف پور افزود: بیش از 100 محیط بان بهطور دائم و شبانهروزی در مناطق زیست «کبک دری» در استان چهارمحال و بختیاری حضور دارند و از شکار این پرنده در استان جلوگیری میکنند.
به گفته وی ورود به مناطق حفاظت شده استان تا پایان شهریور ممنوع است./س