به گزارش حوزه
دانشگاه باشگاه خبرنگاران، دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی در بیانیهای پیرامون جنایات میانمار، خواستار گامهای عملی به منظور اعزام کمکهای بشردوستانه به مردم میانمار، ایجاد کمپ استقرار پناهندگان، ورود ناظران صلح سازمان ملل به مناطق درگیری و تشکیل کمیته حقیقتیاب شدند.
متن کامل این بیانیه بدین شرح است:هر کس شخصی را بکشد بدون اینکه قتلی انجام داده یا در زمین فسادی کرده باشد، مانند این است که تمام انسان ها را کشته است.(مائده/32)
وجدان بشر امروز جریحهدار از ظلم و ستم و تعدی به کرامت و منزلت آدمی است. اخبار و تصاویر منتشر شده از اقصینقاط جهان از جمله میانمار، بحرین، عربستان و ... حکایت از سبوعیت و افسار گسیختگی نوع بشر درسلب «حق حیات» همنوعان آن دارد. به طوری که مرزهای مدنی و اخلاقی نیز جلودار چنین رویهای نیستند.
این روزها مبلغان پرتملق اخلاقیات و درونگرایان شبه عرفاننمای بودائیسم که یک سر در نهاد مدنیت غرب فرو بردهاند و سر دیگر به آغوش اساطیری سپردهاند بیش از یک میلیون انسان را به جرم دگراندیشی و تمایز باورهای دینی در معرض تهدید نسلکشی وسیع و تنفرانگیز خود قرار دادهاند.
موضوعی که البته بیشباهت به تجربه تلخ نسلکشی رواندا و سکوت رضایتمندانه نهادهای بینالمللی و در راس آنها دولتهای غربی نیست. در حالیکه مسئولیت بینالمللی دولتها در برخورد با رفتارها و اقداماتی که ناقض صلح و حقوق بشر است بر اساس ماده (1) کنوانسیون منع نسلکشی (1948) به وضوح مورد تصریح قرار گرفته است.
از سوی دیگر حق حیات که از بنیادیترین حقوقبشر میباشد (ماده 3 اعلامیه جهانی حقوق بشر) امروزه به سادگی و در سایه رفتارهای سیاسی سلب میشود و مبارزه با پدیده نسلکشی که از جدیترین جنایات علیه بشریت است و مرتکبان آن میباید از سوی نهادها و دادگاههای بینالمللی از جمله ICC مورد پیگرد قرار گیرند، همچنان مغفول مانده است.
ما مجموعه دانشگاهیان دانشگاه آزاداسلامی واحد شهرری بالأخص دانشجویان شرکت کننده در طرح ضیافت اندیشه قرآنی تابستان1391، ضمن ابراز همدردی در راستای ادای وظیفه انسانی خود در دفاع از مرزهای انسانیت و کرامت آدمی بر خود واجب دانسته که ضمن محکوم کردن کشتار فجیع شهروندان بحرین، عربستان و بهطور خاص مسلمان میانمار، از تمامی نهادهای اجتماعی، مدنی، مذهبی و سیاسی داخلی و بینالمللی دعوت مینمائیم؛ تا با ابراز انزجار خود نسبت به اقدامات گروههای تندروی مسلح بودائی وابسته به دولت این کشور که در کشتار افراد غیرنظامی مسلمان دستدارند، گامهای عملی به منظور اعزام کمکهای بشردوستانه به مردم مسلمان این کشور، ایجاد کمپهای استقرار پناهندگان، ورود ناظران پاسدار صلح سازمان ملل به مناطق درگیری، تشکیل کمیته حقیقتیاب و نیز برگزاری جلسه اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی را در دستور کارخود قرار دهند و تا دستیابی به نقطه مطلوب اقدامات خود را متوقف نکنند.
انتهای پیام/س3