به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ به نوشته اين روزنامه در اينترنت، به نظر مي رسد زايمان حافظه مادران را تقويت مي کند. نتايج يک مطالعه نشان مي دهد مادران در مقايسه با زناني که فرزند ندارند، از حافظه بهتري براي به خاطر آوردن اطلاعات و حوادثي که پيرامون آنها رخ مي دهد برخوردارند.
مليسا سنتياگو که سرپرستي اين مطالعه را در دانشگاه کارلوس آلبيزو برعهده داشته، تاکيد کرد اين يافته باور غلط عمومي را مبني بر اينکه بچه دار شدن باعث ضعف حافظه و عملکردهاي ذهني مي شود را به چالش کشيده و نقض مي کند.
مطالعات قبلي که در اين زمينه انجام شده است، نتايج متفاوتي داشته اند. نتايج برخي مطالعات حاکي از اين بود که مادر شدن به درک زنان از محيط آسيب مي زند. اين در حالي است که ديگر مطالعات اين نتايج را رد مي کنند.
سانتياگو با بررسي اطلاعات سي و پنج زني که فرزندان آنها بين ده تا بيست و چهار سال سن داشتند و سي و پنج زني که اصلا فرزندي نداشتند، به نتايج فوق دست پيدا کرد.
در اين مطالعه به افراد شرکت کننده به مدت ده ثانيه يک برگه داراي شش سمبل نشان داده و از آنها خواسته شد هر چيزي که از آنها به خاطر دارند را بکشند. اين آزمايش هفت مرتبه تکرار شد. براي بار نخست برگه ها به زنان نشان داده شد. در نخستين مرحله نتايج کاملا به يکديگر شباهت داشت. به عبارت ديگر مادران و زناني که فرزندي نداشتند، به يک ميزان تصاوير را به خاطر سپرده بودند.
در مرحله دو م و سوم مادران توانستند نکات بيشتري از برگه هايي را که به آنها نشان داده شده بود را به خاطر سپرده و به تصوير بکشند. اين نتايج نشان مي دهد مادران بيشتر از ديگر زنان اطلاعات را درک کرده و به خاطر سپرده بودند.
در مرحله بعدي سمبل هاي مختلفي به زنان نشان داده شده و از آنها خواسته شد به خاطر آورند اين سمبل ها در مرحله قبلي به آنها نشان داده شده است يا خير؟ در اين مرحله نيز عملکرد مادران بهتر بود.
مطالعات گذشته نشان مي دهد در زمان بارداري تغييرات فيزيولوژيکي بسياري در بدن زن رخ مي دهد و اندازه مغز حتي تا پنج درصد کاهش مي يابد.
سانتياگو معتقد است شش ماه پس از زايمان اندازه مغز به حالت قبل خود باز مي گردد. در روند بزرگ شدن مجدد مغز، ممکن است مغز خود را مجددا برنامه ريزي کند به نحوي که قدرت حافظه افزايش يابد.
قرار است نتايج اين يافته در جلسه اي در انجمن روانشناسي آمريکا ارائه شود./عط