عماد معصومي، متخصص تغذيه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سرطان يك بيماري شايع و خطرناك در سراسر دنيا است كه در اغلب كشورها جزو پنج عامل اصلي مرگ و مير و ناتواني محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه عوامل مختلفي در بروز انواع مختلف سرطان ها نقش دارند، اظهار داشت: تغذيه نامناسب يكي از مهمترين عوامل ابتلا به سرطان بوده كه متاسفانه در سالهاي اخير موجب افزايش روز افزون آمار مبتلايان به سرطان شده است.
وي افزود:مصرف بيش از اندازه موادي همچون ترشي و مواد شور موجب وارد آمدن آسيب هاي جدي به سيستم گوارشي شده و از اين طريق خطر ابتلا به سرطان هايي همچون سرطان معده را افزايش مي دهد.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينكه مصرف ماهي دودي و نمك سود شده خطر ابتلا به سرطان معده را افزايش مي دهد، يادآور شد:نان هاي سبوس دار مانند نان سنگك و بربري خطر سرطان روده را كاهش مي دهند، در حاليكه نان هاي با سبوس كم همچون نان لواش، تافتون و باگت معمولا چنين خاصيتي ندارند.
معصومي تصريح كرد:در مقابل مواد زيان آور، مصرف سبزي ها و ميوه هاي تازه كه در توليد آنها از سموم و فاضلاب استفاده نشده باشد، مي تواند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهد.
وي خاطرنشان كرد: مواد غذايي همچون كلم، گوجه فرنگي، چاي، اسفناج، هويج، سير، كدو، دانه سويا، سيب، پرتغال، انگور، آناناس، ماهي هاي مختلف، زردچوبه، فلفل قرمز و زرد، سيب زميني، قارچ، نارنج و برخي ديگر از ميوه ها و سبزي ها از مهمترين موادي هستند كه خاصيت ضد سرطاني آنها به اثبات رسيده است./ح