شهادت مظلومانه حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع)، تظاهرات عظیم مردم اصفهان علیه رژیم پهلوی، تصویب آیین نامه تأسیس مؤسسات خبری و خبرگزاری‌ها، آخرین کسوف قرن بیستم از «چابهار» تا «ماکو»، رحلت «شیخ حر عاملی»، افتتاح موزه بزرگ «لووْرْ» فرانسه در پاریس و ... از مهمترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز جمعه 20مرداد 1391 خورشیدی، 21رمضان 1433 هجری و 10 آگوست 2012 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

شهادت مظلومانه حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع) در کوفه (40 ق)

پس از ضربت خوردن امام علی (ع) در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان توسط ابن ملجم مرادی از بازماندگان خوارج نهروان، درمانِ آن زخم تاثیری نبخشید و نوید پیامبر به امام به این که محاسن سفید حضرت به خون سرش رنگین می‌گردد، تحقق یافت. شهادت آن امام پس از سی سال امامت و چهار سال و نه ماه خلافت صورت گرفت. بدن مطهرامام علی (ع) را شبانه در محلی به نام نجف دفن کردند و این مکان، تا نزدیک به یکصد و پنجاه سال، از عموم مخفی بود و تنها برخی از شیعیان خاص از محل دفن امام آگاهی داشتند.

امام علی (ع) پس از رحلت پیامبر اسلام به خاطر مصالح مسلمانان به مدت بیست و پنج سال خانه‌نشینی گزید و سکوت اختیار کرد. با قتل سومین خلیفه، مردم، امام را به خلافت برگزیده و در آن دوران پرآشوب نیز سه جنگ جمل، صفین و نهروان از جانب ناکثین (پیمان شکنان) قاسطین (معاویه و مردم شام) و مارقین (خوارج و خارج شدگان از دین) بر امام علی (ع) تحمیل شد.

تظاهرات عظیم مردم اصفهان علیه رژیم پهلوی و اعلام حکومت نظامی در این شهر (1357 ش)

همزمان با برپایی راهپیمایی‌های پراکنده که به ویژه پس از فاجعه 19 دی 56 در سراسر کشور انجام می‌شد و با آغاز ماه مبارک رمضان، تظاهرات قهرآمیز مردم اصفهان در این روز به انقلابی‌ترین چهره خود رسید. تمام سینماها، مشروب‌فروشی‌ها، بانک‌ها، ادارات دولتی و ساختمان حزب رستاخیز را به آتش کشیده شد و در درگیری با پلیس، عده‌ای کشته و زخمی شدند. مردم با قطع درختان در خیابان‌ها جلوی حرکت خودروهای مأموران را گرفتند. به دنبال این حوادث، دولت در اصفهان حکومت نظامی اعلام کرد و سرلشکر ناجی به فرمانداری نظامی منصوب شد.

راهپیمایی ضد رژیم مردم شیراز به مناسبت برگزاری جشن هنر در این شهر (1357 ش)

جشن هنر شیراز که نوعی فستیوال بین‌المللی هنری بود، از چند سال قبل از آن تاریخ در شیراز برگزار می‌شد اما هرگز مورد توجه و استقبال مردم قرار نمی‌گرفت. در این جشن‌ها، صحنه‌های نامناسب و نامأنوس، نمایش‌های زننده و خلاف عفت عمومی به روی صحنه می‌آمد که با اعتراض شدید مردم روبرو می‌گردید. در این سال نیز قبل از شروع این جشن صدها تن از مردم شیراز برای بیان مخالفت خود با جشن هنر، تظاهرات ضدرژیم برپا کردند. در نتیجه این راهپیمایی، بین مردم و مأموران امنیتی و انتظامی زد و خورد شدیدی به وجود آمد و اوضاع شهر به هم ریخت.

انتخاب شهید «محمدعلی رجایی» به عنوان نخست وزیر جمهوری اسلامی ایران (1359 ش)

پس از انتخاب ابوالحسن بنی‌صدر به ریاست جمهوری، به دلیل آن که مجلس شورای اسلامی، نامزدهای معرفی شده از طرف او برای احراز پست نخست‌وزیری را واجد صلاحیت‌های اسلامی و انقلابی نمی‌دانست کار اختلاف مجلس با بنی‌صدر بالا گرفت. در نهایت قرار براین شد که از میان هیئت پنج نفره‌ای از نمایندگان مجلس، فردی به عنوان نخست وزیر معرفی گردد. از این رو پس از بررسی‌های طولانی و پس از حذف دو نفر از آنان به دلیل حزبی بودن، نظر هیئت سه نفره به اتفاق آرا بر این قرار گرفت که شهید رجایی شایستگی تصدی مسؤولیت خطیر نخست وزیری را دارد.

تصویب آیین نامه تأسیس مؤسسات خبری و نمایندگی خبرگزاری‌های خارجی در ایران (1358 ش)

هیات وزیران دولت موقت انقلاب اسلامی ایران در جلسه مورخ بیست مرداد سال 1358 بنا به پیشنهاد مورخ دوم مرداد 1358 وزارت ارشاد ملی و به استناد بند ط قانون تاسیس وزارت اطلاعات و جهانگردی مصوب تیرماه 1353 ه ش (وزارت ارشاد ملی)، آیین نامه تاسیس موسسات خبری و نمایندگی خبر گزاری های خارجی را درایران در چهارده ماده به تصویب رساند.

آخرین کسوف قرن بیستم از «چابهار» تا «ماکو» (1378 ش)

در سال 1999 میلادی (1378 ش) آخرین کسوف قرن بیستم اتفاق افتاد. این کسوف به وضوح و تقریبا در تمامی مناطق ایران رویت شد.

افتتاح موزه بزرگ «لووْرْ» فرانسه در پاریس (1793 م

ساختمان تاریخی لووْرْ در ابتدا در سال 1204 م ساخته شد در حالی که از سبک یونانی الهام گرفته و در میان آثار معماری، کم نظیر بود. این قصر با شکوه زمانی مقر پادشاهی شاهان فرانسه بوده تا این‌که پس از انقلاب کبیر فرانسه، کمیته‌ای جهت ایجاد یک موزه در این ساختمان تشکیل شد. در نهایت در دهم اوت 1793 م موزه بزرگ لووْرْ در این محل افتتاح گردید و در هشتم نوامبر همان سال، به موجب قانون ملی شدن مجموعه‌های هنری سلطنتی، این موزه به صورت ملی درآمد

رحلت محدث بزرگ شیعه «شیخ حر عاملی» (1104 ق)

«شیخ حرّ عاملی» در هشتم رجب سال 1033 ق در روستای «مشغره» از توابع جبل عامل لبنان دیده به جهان گشود. وی تا چهل سالگی در محضر علمای لبنان و سوریه کسب فیض کرد و سپس به مدت 24 سال در مشهد مقدس به ترویج دین، تدریس، تالیف و قضاوت پرداخت. کتاب گرانسنگ «وسایل الشیعه» ثمره هجده سال تلاش پیگیر او در جمع‌آوری و تنظیم احادیث شیعه می‌باشد. او در این کتاب، احادیث احکام را به ترتیبِ ابواب فقه دسته‌بندی و تدوین کرده و بیانات کوتاهی در ضمن آن‌ها برای توضیح یا جمع بین روایات آورده است. از دیگر کتاب‌های شیخ، الجواهر السنیّه فی الاحادیث القُدسِیَّه و دیوان شعر عربی است. شیخ حر عاملی درعصر صفویان به ایران مهاجرت نمود و پس از وفات، در صحن مطهر امام رضا (ع) درمشهد مقدس مدفون شد.

عزل «لویی شانزدهم» پادشاه فرانسه از سلطنت در جریان انقلاب کبیر فرانسه (1792 م)

با آغاز انقلاب کبیر فرانسه و درگیری جمهوری خواهان با سلطنت‌طلبان، موقعیت لویی شانزدهم، پادشاه فرانسه در خطر افتاد و فرار نافرجام او و خانواده‌اش در بیستم ژوئن 1791 م لطمه سنگینی بر وجهه وی وارد آورد. این مساله باعث شد تا تلاش برای برکناری لویی شانزدهم و الغای رژیم سلطنت از فردای آن روز آغاز شود و در نهایتْ به عزل و سپس اعدام او در 21 ژانویه 1793 م منجر گشت.

20 مرداد در هشت سال دفاع مقدس

هواپیماهای عراق به اشتباه شهر «زرباطیه» کشور خود را هدف گرفتند.61

آتش سنگین توپخانه ارتش جمهوری اسلامی ایران بر مواضع دشمن در منطقه حاجی عمران.

در گلوله باران امروز آبادان، دو تن شهید و 20 تن زخمی شدند

انجام شدن حساس‌ترین شناسایی نیروهای سپاه از اسکله العمیه به طور کامل و از نزدیک.65

حمله افراد حزب دمکرات کردستان عراق به مرکز یک گردان و گروهان خفیفه عراق در جاده عمادیه سرسنگ 66

پاک‌سازی چند ارتفاع مهم میمک از وجود دشمن و بمباران این منطقه به وسیله هواپیماهای عراقی.

کشف خودرو حامل هفتاد کیلو تی. ان. تی. در نزدیکی اداره مرکزی مخابرات در میدان امام خمینی تهران.

برخی از رویدادهای 10 اوت

117: هادریان (هادریانوس) امپراتور روم که دیوار دفاعی او در خاک انگلستان معروف است با دولت ایران صلح

1519: ماژلان با پنج کشتی «ظاهرا» به قصد دور زدن کره زمین ولی در باطن استعمار نقاط جدید؛ بندر سویل در اسپانیا را ترک کرد.

1707: روسیه و سوئد یک پیمان دفاع متقابل امضاء کردند که به موجب آن اگر از خارج به یکی از دو کشور حمله شود، به منزله حمله به هر دو تلقی شود.

1809: اکوادور اعلام استقلال کرد.

1863: کامبوج تحت الحمایه فرانسه شد.

1893: نخستین دسته چینی‌ها از سانفرانسیسکو اخراج شدند.

1913: جنگ دوم بالکان با امضای پیمانی پایان یافت.

2002: در سال 2002 کریستن نیگارد Kristen Nygaard ریاضی دان نروژی و پیشتاز نوشتن زبان و برنامه برای کامپیوتر در 76 سالگی بر اثر حمله قلبی درگذشت.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
برچسب ها: تقویم روز ، شبانه ، تاریخ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار