به گزارش گروه
علمي بباشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي؛ دكتر زهرا عبداللهي متخصص تغذيه با بيان اين مطلب گفت: اگر بين زمان افطار و برنامه ورزشي فاصله وجود داشته باشد منجر به كاهش مشكلات گوارشي، نفخ و ورم معده مي شود و در عين حال ورزشكار به علت سطح قند خون مناسب احساس ضعف يا كاهش كارآيي نخواهد شد.
وي افزود: صرف افطاري سبك و كم چرب حاوي كربوهيدرات هاي پيچيده و طبيعي و پرهيز از مواد چرب يا شيريني هايي با قندهاي مصنوعي توصيه مي شود.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت تصريح كرد: اين فاصله زماني به دستگاه گوارش اجازه مي دهد تا با جذب مايعات موجود در نوشيدني ها و مواد غذايي از افت فشار خون و كاهش عملكرد ورزشكار و آسيب هاي ناشي از كم آبي جلوگيري شود.
وي اضافه کرد: ورزشكاران بايد قبل از ورزش يك تا دو ليوان آب بنوشند و در حين فعاليت جسماني نيز هر پانزده تا بيست دقيقه يك ليوان مايعات ميل كنند و بعد از ورزش مصرف آب ميوه طبيعي همراه با قدري نمك به منظور تأمين آب، املاح و گلوكز از دست رفته پيشنهاد مي شود./ع
دكتر عبداللهي گفت: اگر ورزش در محيط گرم و مرطوب انجام شود يا ورزشكار از افرادي باشد كه مقدار زيادي نمك در عرق بدنشان دفع مي كنند توجه به مايعات و املاح از دست رفته مهم است و اگر ورزش بيش از يك ساعت طول بكشد يا ورزش شديد انجام شده باشد، توجه به مايعات، املاح و گلوكز از دست رفته اهميت بيشتري مي يابد.
وي توصيه كرد: ورزشكاران در فاصله افطار تا سحر بدون توجه به احساس تشنگي، مايعات بنوشند و به منظور حفظ قند خون در ساعت هاي بعدي از كربوهيدرات هاي پيچيده همچون خرما، توت خشك يا انجير خشك بعد از ورزش استفاده كنند./ع