فرهنگ بابامحمودی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران ،با اشاره به اینکه از سال 82 که مسئله تب شالیزار در مازندران گسترش یافت نیاز به مرکزی برای تشخیص این بیماری احساس شد، افزود: در سالهای ابتدایی وقوع این بیماری کاملا گیج و گنگ بودیم و به دلیل اینکه این بیماری میان انسان و حیوان مشترک است، تا زمانی که انسان پایش در درون آب قرار دارد به این بیماری مبتلا میشود.
وی با اعلام اینکه انستیتو پاستور شمال کشور در آمل مسئله تشخیص این بیماری را رفع کرد، تصریح کرد: از سال 89 تشخیص مبتلایان به این بیماری در مرکز آمل انجام میشود.
بابامحمودی با اشاره به اینکه در سال 89، هشت نفر بر اثر بیماری تب شالیزار جان خود را از دست دادهاند، ادامه داد: در این سال 189 مورد از ابتلا به این بیماری گزارش شده بود.
وی یادآور شد: در سال گذشته تنها هشت یا 9 مورد از بیماری تب شالیزار در مازندران گزارش شد که فقط یک مورد منتهی به فوت شد.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در سال جاری میزان ابتلا به این بیماری بسیار اندک است، گفت: در مازندران علاوه بر مرکز آمل، چندین مرکز در استان نیز به کیتهای تشخیص این بیماری مجهز شدهاند.
وی با اشاره به توانایی این مرکز در تشخیص بیماریهایی مانند سیاه سرفه بیان داشت: این مرکز راهکاری برای بیماری سیاه سرفه تشخیص داد به این صورت که همیشه تصور میشد با واکسن سیاه سرفه برای همیشه ابتلا به این بیماری از بین میرود اما تحقیقات مرکز آمل نشان داد که در سنین نوجوانی نیز باید یک بار دیگر واکسن سیاه سرفه تزریق شود.
بابامحمودی با اشاره به نقش رسانهها در حوزه سلامت تصریح کرد: بسیاری از فرهنگها در زمینه سلامت از سوی رسانهها در جامعه گنجانده شده است و نظرسنجیها نشان میدهد که رسانهها نقش مهمی در حوزه سلامت کشور دارند.
وی با تاکید بر اینکه رسانهها در طرح پزشک خانواده شهری باید بیش از گذشته در حوزه سلامت ورود پیدا کنند، بیان کرد: این همکاریها تاثیر مهمی در حوزه سلامت استان خواهد داشت./س