به
گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس رییس سازمان جهاد کشاورزی گفت: این میزان شامل برداشت 319هزار تن جو از
مزارع آبی و 61 هزار تن جو از مزارع دیم است.
پیش بینی می شود ؛ امسال بیش از 400 هزار تن جو از این مزارع برداشت شود.
کشت جو در استان فارس امسال در مقایسه با پارسال 30 درصد افزایش داشت.
آباده ، اقلید ، سپیدان ، بوانات و خرمبید از شهرستان هایی است که جو در آنها کشت
شد.
فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست.
ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر ، کارون در کویر ، و فجر 30 است.
آقای خرد گفت: امسال ارقام کم مصرف آن همچون ارقام نیم روز و یوسف نیز بین
کشاورزان توزیع شد.
این ارقام 30 درصد کمتر از سایر ارقام آب مصرف می کنند.
جو در استان فارس به 2 صورت دیم و آبی کشت می شود.
متوسط برداشت جو آبی 3 و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار
است.
کشت جو در مناطق سردسیر استان فارس از اواخر شهریور آغاز می شود و تا نیمه آذرماه
ادامه دارد و محصول آن نیز اواخر تیر تا مرداد برداشت می شود و در مناطق گرمسیر
استان فارس نیز از اواخر آبان ماه تا اواخر آذرماه و برداشت آن نیز از فروردین تا
پایان اردیبهشت ادامه دارد.
شمال استان پهناور فارس دارای آب و هوای سرد و جنوب آن از اقلیم گرم برخوردار است.
گونه های زراعی جو شامل سه دسته شش پر ، دو پر و چهار پر است.
این گیاه در مقایسه با گندم سازگارتر بوده و در همه نواحی معتدل و در بسیاری از
نقاط سردسیر هم به عمل می آید.
جو در مقایسه با گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به دلیل
مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.
جو دارای مقدار زیادی فسفر است که برای عصب ، فعالیت های ذهنی ، قلب ، تنگی نفس و
کاهش کلسترول خون مفید است.
این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به سبب وجود پروتئاز در جلوگیری از سرطان موثر
است./س