به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اروميه به گفته كارشناسان تغذيه غوره همان انگور كال است كه قند كمتري نسبت به انگور دارد وداراي 5 نوع اسيد است كه مصرف زياد ان باعث فشار به دستگاه مثانه وافزايش تكررادرار ميشود ودر اثر فشار زياد منجر به سقط جنين در زنان باردار مي شود وهمچنين باعث تخريب مخاط دستگاه گوارش نيز مي شود
كارشناسان تغذيه در كنار مضرات استفاده بيش از اندازه غوره به فوايد ان نيز اشاره مي كنند غوره علاوه بر ضد عفوني كردن روده در درمان زردي درمان سياتيك روماتيسم بيماري اسكوربوت ورم دهان وگلو مفيد است
به گفته كليجي معاونت جهاد كشاورزي اذربايجان غربي از21959هكتار درخت بارور انگور 240 هزار تن انگور برداشت ميشود كه از اين مقدار 8هزار تن تبديل به اب غوره تازه خوري غوره سركه شيره انگور تبديل ميشود بهترين نوع ان ازنوع عسگري مي باشد البته ميزان برداشت هرسال باتوجه به اب هوا وزمان برداشت متفاوت است محصول توليد شده ازباغات به كشور هاي مسكو اذربايجان تركيه صادر ميشود
گفتني است از خشك شده غوره براي طمع دار كردن غذا از ابغوره براي رب وترشي استفاده ميشود./س