به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سمنان ، آغاز ماه مبارك رمضان با خود آیین های چون تطهیر و تنظیف،رمضان،رشته بری،آشتی كنان
،كلوخ اندازان، روزه پیشوازی،آیین های شروع ماه و رویت هلال ، آیین های سحر و وقت شناسی و آیین های احیاء ایام پایانی این ماه عزیز را به همراه دارد.
از جمله آیین های روزهای پایانی ماه مبارك ،آیین های بدرقه ماه و عیدگزاری ،آیین های بیست و هفتم رمضان شامل شب ابن ملجم،نان بیست و هفتمی،كوله مرجان،و دوخت
پیراهن مراد و كیسه مراد است.
آیین سنتی كیسهدوزی مراد توسط زنان و دختران، مطابق هرسال همزمان با روزهای پایانی ماه ضیافتالله در شهرستان شاهرود و دامغان برگزار می شود.
در این آیین سنتی، زنان و دختران شاهرودی و دامغانی برای برآورده شدن حاجات و آرزوهایشان بین نماز ظهر و عصر ،اقدام به كیسهدوزی و انداختن سكه یا پول در داخل كیسه دستدوزشان می كنند.
این آیین سنتی بیش از دو قرن قدمت دارد ،این مراسم هر ساله در مسجد جامع و برخی مساجد قدیمی شهر برگزار میشود.
بیست و هفتمین روز از ماه مبارك رمضان مصادف با كشته شدن قاتل ملعون حضرت علی (ع) و در باوری دیگر از لیالی قدر است و زنان شاهرودی در این روز این كیسه را كه 'كیسه مراد' نامیده میشود، میدوزند.
زنان و دختران پس از دوخت كیسه با مقداری پارچه،نخ و سوزن،سكهای را به عنوان تبرك در میان كیسه میگذارند و آن را تا سال آینده نزد خود نگه میدارند.
افرادی كه با انجام این كار در سالهای قبل نذرشان برآورده شده و به حاجت خود رسیدهاند، در سال بعد مقداری پارچه، نخ و سوزن برای دوخت كیسه به مسجد آورده و آن را بین سایر نمازگزاران تقسیم میكنند.
برخی زنان نیز مبلغی پول به نیت تشرف به سفرهای مذهبی در این كیسه گذاشته و در طول سال از همین مبلغ برای سفر به اماكن مذهبی و زیارت امامان و معصومین (ع) هزینه میكنند.
عدهای نیز این كیسه را به نیت باروری،بختگشایی،بركت مال و دارایی و... میدوزند.
دوخت كیسه همراه با ذكر سلام و صلوات و در فاصله بین دو نماز ظهر و عصر انجام میشود. زنان كهنسال شاهرودی انجام این رسم را از زمان خردسالی خود به یاد دارند،چنانچه فردی بنا به دلایلی درمسجد حاضر نشود، دوخت این كیسه را به دیگر نمازگزاران سفارش میدهد./س