به گزارش
خبرنگار دانش های روز باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاریANSA ایتالیا بخش علم و تکنولوژی، برخلاف عمل سزارین، زایمان طبیعی،باعث تولید یک پروتئین مي شود که به رشد مغز جنین کمک می کند.
براساس اين گزارش،فوايد زایمان طبیعی آثار خود را در سن بزرگسالی منعکس مي کند.
گزارش اين مطالعه که در دانشگاه ییل آمریکا انجام شده است در مجله پلوس وان منتشر شده است.
براساس اين مطالعه،پروتئیني در مغز به نام 2UCP دارد و درداخل سلول میتوکندری قرار گرفته است.
بر طبق گزارشات،این مولکول براي توسعه طبیعی نورونها و مدارهای عصبی بسیار مهم است که در منطقه ای از مغز به نام هیپوکامپ، که مسئول حافظه کوتاه مدت و بلند مدت است، قرار گرفته است.
علاوه بر این،2 UCP، در متابولیسم سلولی، چربی که جزء اصلی شیر انسان است را نيز شامل مي شود.
در نتیجه آن فرضیه اي ارائه می شود که این پروتئین ممکن است انتقال به تغذیه با شیر مادررا تسهیل کند.
محققان به رهبری تاماس هورواس، یک سری از آزمایش های آزمایشگاهی بر روی موش انجام داده اند،که نشان مي دهد نوع زایمان به نحوی می تواند تحت تاثیر2 UCPباشد.
به طوری که آنها کشف کردند، زایمان طبیعی به نفع حضور پروتئین در سلول های عصبی هیپوکامپ است و اين در حالی است که تولد با سطوح2 UCP کم شده است.
براساس اين تحقيق،وجود اين پروتئین در مغز موش محروم و رشد غیر طبیعی نورون ها و مدارات در هیپوکامپ، علاوه بر تغییر در سن مشاهده شده است.
برمبناي تحقيقات انجام شده برخی از رفتارهاي بزرگسالان همیشه به تابعيت از این ناحیه مغزی مربوط است.
هورواس گفت:این نتایج نشان می دهد که2 UCP ممکن است یک نقش حیاتی در توسعه مناسب مدارهای مغزی و رفتارهای مرتبط با آنها داشته باشد.
وي افزود:افزایش مداوم در بخش سزارین که اغلب نیاز به مراقبت و توجه بیشتری داشتند، می تواند اثرات دائمی غیر منتظره بر روی رشد و عملکرد مغز در انسان داشته باشد./ح