توليد ناخالص داخلي منطقه يورو در سه ماهه دوم امسال دو دهم درصد رشد منفي به ثبت رساند و اين منطقه به طور نگران کننده اي به دوره رکود اقتصادي نزديک شد.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از واحد مرکزي خبر به گزارش شبکه تلويزيوني يورونيوز، بر اساس تعاريف اقتصاد دانان رکود اقتصادي به معناي دو دوره سه ماهه پياپي رشد منفي توليد ناخالص داخلي است. طي دوره سه ماهه قبلي، رشد اقتصادي منطقه يورو به صفر درصد مي رسيد.

بر اساس ارقام سازمانهاي آمار کشورهاي اروپايي، آلمان با سه دهم درصد  رشد همچنان قوه محرکه اقتصاد منطقه يورو به شمار مي رود. در حالي که رشد اقتصادي در فرانسه براي سومين دوره سه ماهه پياپي به صفر درصد رسيده است اسپانيا و ايتاليا همچنان در دوره رکود به سرمي برند. بيشترين کاهش توليد ناخالص داخلي به پرتغال مربوط مي شود که رشد منفي يک مميز دو دهم درصدي داشته است.

هر چند آلمان به کمک صادرات محصولاتش به خارج از منطقه يورو و مصرف داخلي قادر به حفظ رشد اقتصادي بوده است، نشانه هاي زيادي از آسيب پذيري در برابر بحران در منطقه يورو از خود نشان داده است.  اين کشور  شاهد کاهش سفارش به صنايع خود بوده در حالي که وارداتش افزايش يافته است.  برلين نيز با خطر رکود مواجه است.

پرتغال به طور خطرناکي در رکود اقتصادي فرو رفته است. توليد ناخالص داخلي اين کشور طي يک سال سه مميز سه دهم درصد کاهش يافته است و ميزان بيکاري آن به پانزده درصد مي رسد که علت اصلي آن کاهش تقاضا در بازار داخلي و ناکامي در صادرات است. ليسبون  همچنين در حال اجراي برنامه سختگيرانه رياضت اقتصادي است. قرار  است نمايندگان اتحاديه اروپا وصندوق بين المللي و بانک مرکزي اروپا پنجم  اواخر ماه اوت براي برآورد برنامه هاي رياضتي دولت به ليسبون بروند./س

برچسب ها: یورو ، اقتصاد ، ورشکستگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار