به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،سرطان روده راست روده، سومين سرطان شايع در جهان است كه با رژيم غذايي غربي ارتباط مستقيم دارد.
رژيم غذايي غربي حاوي چربي زياد و فيبر ، ويتامين D و كلسيم اندك است. اكنون گروهي از دانشمندان به سرپرستي محققان دانشگاه راكفلر نشان دادهاند كه وقتي موشها با چنين رژيم غذايي تغذيه ميشوند چه اتفاقي براي بافتهاي روده ميافتد.
اين اتفاق در واقع يك واكنش التهابي است كه ناشي از رژيم غذايي غربي است و فرآيندهاي سرطانزايي را فعال ميسازد. نتايج اين تحقيق كه در مجله تغذيه به چاپ رسيده نشان ميدهد: افزايش مصرف گوشت قرمز، گوشت فرآورده شده و الكل خطر ابتلا به سرطان روده را تشديد ميكند در حالي كه مصرف رژيم غذايي حاوي فيبر زياد، شير و كلسيم اين خطر را كاهش ميدهد. رژيم غذايي غربي همچنين تعداد ماكروفاژها را كه سلولهاي مرتبط با التهاب در روده هستند، افزايش ميدهد.
اين اطلاعات نشان ميدهد كه افزايش ماكروفاژها و فشار اكسيديته مكانيسمهاي اوليهاي هستند كه سرطانزايي رژيم غذايي غربي را موجب ميشوند./س