به گزارش خبرنگار
حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، اعلایی، معاون اداره کل حقوق بشر زنان وزارت امورخارجه در نشست راهبردی زن از منظر حقوق بشر اسلامی اظهار داشت: راهبرد ایران در حوزه زن و خانواده در چارچوب OIC به 3 محور تثبیت نگاه برون گرا در کنار نگاه درون گرا در حوزه حقوق بشر، احراز و احصار اختلافات نظام اسلامی با نظام غربی در حوزه حقوق بشر زنان و مفهوم سازی اسلامی و اشاعه بین المللی آن استوار است.
معاون اداره کل حقوق بشر زنان وزارت امورخارجه تصریح کرد: در فرآیند جهاني شدن فقط دولتها مسئول نقض حقوق بشر نیستند بلکه دولتهای فراملی نیز مسئول خیلی از موارد نقص حقوق بشر در دنیا هستند.
وی در تحلیل دستاوردها افزود: درباره تحلیل دستاوردها در ابتدا باید مفاهیم و موضوعات مورد توجه قرار گیرد چرا كه ثبت اشارات به اصول اسلامی، اسلام ستیزی و توهین به مذاهب، طرح مفهوم کلی توسعه کمال گرا و الگوسازی بر مبنای زندگی زنان در ادیان آسمانی از مفاهیم دستاوردها به شمار میرود.
اعلایی با اشاره به مناسبتها گفت: دومین موضوع مورد توجه در تحلیل دستاوردها، بررسی مناسبتها با تکیه بر اصول، جهان شمولی، حقوق بشر در بستر شریعت اسلامی، ایجاد هویت اسلامی در حقوق بشر و ایجاد بسترهای مناسب است.
معاون اداره کل حقوق بشر زنان وزارت امورخارجه با بیان مفاهیم جریان سازی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران توانسته است در کنفرانس وزرایی تهران با ایجاد قطعنامه فقه، نقش زن در توسعه جوامع را تثبيت كند.
وی با تحلیل OPPAW بیان کرد: در حال حاضر نظام بین المللی حقوق بشر اکثر جوامع را پذیرفته است و کلیه اعضای OIC به CEDAW پیوسته اند و جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است ارزش های اسلامی و راهکارهای اجرای آن را به CEDAW اضافه کند.
اعلایی با بیان اینکه زن در CEDAW و OPPAW به عنوان موجودی با هویت اقتصادی و سیاسی تعریف میشود، اذعان کرد: موجودیت فرهنگی و تربیتی زن در در CEDAW و OPPAW غایب است.
وی تاکید کرد: مفاهیم ذاتی که در حقوق بشر جهان وجود دارد باید بازنگری شود و اصلاحات لازم صورت گیرد.
"انتهاي پيام"/پ3