به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران به نقل از رویترز، این گزارش نشان می دهد قطر در دوازده ماه اخیر بزرگترین خریدار دولتی املاک در اروپا بوده و سه و نیم میلیارد یورو (معادل چهار میلیارد و سیصد میلیون دلار) در هشت معامله از جمله خرید دهکده المپیک لندن و یک مرکز خرید در خیابان شانزلیزه پاریس هزینه کرده است.
محاسبات رویترز نشان می دهد برای قطر که بزرگترین صادر کننده گاز طبیعی مایع در جهان است این مبلغ که در دوازده ماه منتهی به نیمه اوت هزینه شده است معادل فقط شش هفته صادرات گاز طبیعی مایع این کشور است.
صندوق های سرمایه گذاری دولتی، املاک ممتاز را بهترین سرمایه گذاری با توجه به بحران مالی جهانی می دانند. جوزف کیلی مدیر تحلیل بازار در شرکت رویال کاپیتال آنالیتیکس معتقد است، صندوق های سرمایه گذاری دولتی مثل موسسه سرمایه گذاری قطر، هدف از خرید املاک را حفظ ثروت می دانند نه کسب درآمد.
تحلیلگران بازار گاز تخمین می زنند قطر که حدود دویست و پنجاه هزار نفر جمعیت دارد در سال 2011 سی و شش میلیارد دلار از فروش گاز طبیعی مایع کسب درآمد کرده است.
بر اساس گزارش شرکت رویال کاپیتال آنالیتیکس، در بین کل سرمایه گذاران در بخش املاک اروپا، قطر بعد از شرکت سرمایه گذاری بلاکستون که چهار میلیارد یورو در نوزده معامله برای خرید ساختمان های اداری و واحدهای صنعتی در اروپا هزینه کرده است، در جایگاه دوم قرار می گیرد.
بر اساس این گزارش، قطر از سال 2007 پنج میلیارد و 700 میلیون یورو برای خرید املاک در اروپا سرمایه گذاری کرده که 800 درصد این املاک در لندن و پاریس بوده است.
قطر همچنین بخشی از سهام شرکت های مختلف از جمله شرکت خودروسازی آلمانی
پورشه و بانک بارکلیز و شرکت کالاهای لوکس ال.وی.ام.اچ را خریده است تا به
این ترتیب ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهد.
قطر هزینه ساخت برج شارد را که بلندترین آسمان خراش در کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود و ماه گذشته در لندن افتتاح شد پرداخته است.
قطر همچنین مالک فروشگاه زنجیره ای هارودز است و 27 درصد سهام شرکت سونگبرد استینس را در اختیار دارد که مالک بخش اعظم محله مالی "کناری وورف" در لندن است.
قطر فقط برای امسال بیش از 30 میلیارد دلار سرمایه گذاری پیش بینی کرده است و حسین عبدالله عضو هیئت مدیره موسسه سرمایه گذاری قطر در ماه آوریل گفت راهبرد خرید این موسسه بر اساس "بهره برداری از فرصت ها" است.