عربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران همدان گفت: همچنین در مناطق حفاظت شده استان 151 گونه پرنده، 18 گونه خزنده ، 6 گونه دوزیست و 33 گونه ماهی وجود دارد.
وی به پایان سرشماری بهاره استان اشاره کرد و افزود: استان همدان 6 منطقه حفاظت شده به مساحت 60 هزار هکتار دارد و پستانداران این مناطق هرساله 2 بار سرشماری می شوند که نخستین مرحله اوایل تابستان بعد از زاد و ولد ومرحله دوم اوایل زمستان پس از جفت گیری است .
معاون محیط زیست طبیعی استان، هدف از سرشماری ها را سنجش مدیریت اعمال شده سال قبل ، برآورد جمعیت و ارائه راهکارهای مدیریتی در سال جاری ، محاسبه ظرفیت برد مراتع مناطق تحت مدیریت ، وضعیت تغذیه وحوش، برآورد نسبت جنسیت حیوانات شاخص در سال جاری و شناخت کلی از وضعیت زیست سایر حیوانات عنوان کرد.
عربی با ابراز امیدواری از طبیعی بودن روند رشد جمعیت وحوش استان گفت: گونه شاخص استان، قوچ و میش ارمنی و کل و بز است که این دوگونه جز گونه های آسیب پذیر در طبقات IUCN و جز گونه های حمایت شده در کتاب قانون محیط زیست معرفی شده اند.
وی همچنین از دوقلوزایی قوچ و میش ارمنی در مناطق تحت مدیریت استان خبر داد.
معاون محیط زیست طبیعی استان همچنین از پایان مطالعه طرح جامع مدیریتی در دو منطقه لشگر در و خان گرمز که مبنا مدیریت هستند خبر داد و خاطرنشان کرد: طرح مطالعاتی دو منطقه شرا و ملوسان نیز آغاز شده و امسال یک طرح دیگر به نام شناسایی پرندگان خشکی زی استان همدان آغاز می شود.
گرگ، کفتار، روباه ، شغال، خرگوش، تشی گورکن، سمور، راسو ، خارپشت ، گراز و سنجاب زمینی گونه های دیگر پستانداران تحت مدیریت استان هستند./ع