به
گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان: " ماش " در گذشته مصرف فراوانی در ایران داشت اما روز به روز کمتر استفاده شده و در حال
فراموش شدن است.
شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب
شوید.
یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش بوده و این دانه خاص ایران و
خاورمیانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.
دانه ماش، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد.
به این ترتیب
پرخاصیت و غیرچاق کننده است و بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار
از ماش استفاده شود؛ چرا كه بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن
ویتامین آ و دی، نیازهای بدن ما را تامین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.
پتاسیم ماش نیز فراوان است بنابراین مصرف آن برای مبتلایان به
فشار خون، توصیه می شود .
استفاده
از ماش به شكل جوانه خواص آن را چند برابر می كند و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است مصرف آن به دیابتی ها
نیز توصیه می شود.
البته بهتر است كه این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود /س