خانواده اولین و مهمترین بافت اجتماعی را برای رشد انسان فراهم می سازد و خانواده به عنوان یک جامعه کوچک تربیت و انطباق فرزندان را به عهده دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران: اعتیاد و بیماریهای روانی به عنوان یک واقعیت تلخ و عامل تنش زای مهم زندگی میلیونها انسان را تحت تاثیر قرار داده و باعث بروز مشکلاتی در افراد خانواده به خصوص کودکان می شود.

خانه معتاد سرد و بی رونق است و گرمی و حرارتی در آن به چشم نمی خورد.

هر روزه کودکان زیادی در سرتاسر جهان در معرض خطرهایی قرار می گیرند که رشد و تحول آنها با دشواری مواجه می سازد.

کودکانی که با والدین معتاد زندگی می کنند در معرض انواع واقسام فشارهای مختلف اقتصادی و روانی هستند. زندگی با والدین معتاد ممکن است زمینه ای برای به اعتیاد کشاندن کودکان و نوجوانان در خانواده شود.

نداشتن حمایت اجتماعی کودکان از سوی والدین رابطه نزدیکی با انواع اعتیاد دارد. والدین معتاد به شکل مستقیم و غیرمستقیم به علت نداشتن وقت و نیروی لازم و عدم تعادل ضروری عاطفی و هیجانی برای مراقبت از کودکان ممکن است دچار اشکال فراوانی کردند و نتوانند به شکل مناسبی از کودکان خود مراقبت کنند.

رضوانی روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: اعتیاد والدین با ایجاد اختلال در فرآیند طبیعی خانواده و تنش در اعضاء خانواده به خصوص در کودکان باعث بروز مشکلات جسمی و روانی و اجتماعی می شود و با تأثیر بر چگونگی واکنش آن ها نسبت به مشکلات در آینده باعث ایجاد یک ساختار شخصیتی متزلزل در بزرگسالی خواهد شد.

وی اداممه داد: کودکانی که والدین معتاد دارند اغلب بیش از کودکانی که چنین نیستند با مشکلات روحی و جسمی دست و پنجه نرم می کنند. رضوانی خاطر نشان کرد: والدین معتاد نمی توانند راهنمای مناسبی برای جوان خود باشند در این خانواده ها تعهد فرزندان به خانواده و بعد از آن نسبت به جامعه کم شده و انگیزه انحراف بیشتر می شود./ف

گزارش: ریحانه جمشیدی

برچسب ها: رضوانی ، والدین ، معتاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار