مادرانی که قبل و هنگام بارداری تصور ذهنی مثبت از تغییرات فیزیولوژی بدن خود دارند، وابستگی مادر و نوزاد بیشتر بوده و تغذیه انحصاری با شیر خود را در نظر می گیرند.

معصومه کرمی دهکردی کارشناس ارشد مامایی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: حاملگی دوران انتظار برای مادر شدن و زایمان یکی از حساسترین مراحل زندگی زنان است که با تغییرات جسمی و روان شناختی بسیاری همراه است.
 
وی گفت: این تغییرات بر شکل گیری دلبستگی مادر و شیرخوار و تصور ذهنی از  بدن مادر و انتخاب روش تغذیه نوزاد می تواند تاثیر داشته باشد.
 
دهکردی تصریح کرد: برخی از زنان بارداری و زایمان را نشانه سلامتی دانسته و تصور ذهنی مثبتی از بدن خود دارند و بسیاری از زنان نیز با پیشرفتهای حاملگی دچار اختلال تصور ذهنی از بدن خود که این امر با تغییرات بدنی هنگام زایمان و تغییرات پستان هنگام شیردهی تشدید می شود.
 
این کارشناس ارشد مامایی اظهار کرد: مادرانی که قبل و هنگام بارداری و بعد از زایمان تصور منفی از بدن خود دارند، دلبستگی مادر و نوزاد بین کمتر شده و بنابراین روش تغذیه شیر خوران با بطری انتخاب می کنند.
 
وی با بیان اینکه تغییرات فیزیولوژیک و روانشناختی در زنان می تواند در انتخاب روش تغذیه نوزاد اثر داشته باشد عنوان کرد: دلبستگی مادر و نوزاد و تغییرات تصور ذهنی از بدن هنگام بارداری و بعد از زایمان جز مهمترین مراحل زندگی زنان است که با روش تغذیه کودکان آنها در ارتباط است و یکی از عوامل مهم رشد و تکامل حال و آینده کودکان است برگزاری برنامه های آموزشی و مشاوره ای مادران توسط برنامه ریزان سلامت در این خصوص ضروری به نظر می رسد./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.