به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد محمد پژمان در مراسم افتتاحیه نمایشگاه السیت و رونمایی از 80خدمت الکترونیکی شهرداری مشهد در دفاتر پیشخوان دولت الکترونیک اظهار داشت: در آستانه قرن بیست و یکم شاهد تحولات بسیاری در حوزه تولید و گردش اطلاعات و فناوری های نوین هستیم.
وی افزود: این دو اتفاق بزرگ تحول عظیمی را در زندگی بشر ایجاد کرده است به گونه ای که امروز صحبت از یک دنیای مجازی می شود و این عالم بزرگ را به صورت مجازی در دسترس همه قرار داده اند.
وی تغییر و تحول را لازمه زندگی بشر دانست و گفت: انسان ها در نیای امروز بدون تحول و نوآوری آتیه ای ندارند و با توجه به پیشرفت های صورت گرفته تمامی بخش های مختلف باید زمینه و بستر مناسب برای ورود فناوری اطلاعات را فراهم کنند.
پژمان تصریح کرد: از آنجایی که شهرداری کانون عمده فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و ....است و 70درصد جمعیت کشور در شهرها زندگی می کنند، ضرورت تحقق شهر الکترونیک به شدت احساس می شود.
وی ادامه داد: بهره گیری از این اتفاق نیازمند ایجاد زیرساخت های مناسب است و گام های محکمی در این زمینه باید برداشته شود چرا که در رتبه بندی سازمان ملل در مورد دولت الکترونیک ایران هنوز نتوانسته است رتبه قابل قبولی را به دست آورد و این وضعیت در مورد شهر الکترونیک هم وجود دارد و اگر بخواهیم معیاری برای شهر الکترونیک در نظر بگیریم یک سوم خدمات آن ها را هم نتوانسته ایم رائه دهیم.
وی ضرورت تولید طرح جامع الکترونیک را از سوی دولت الکترونیک بسیار مهم دانست و بیان داشت: دولت الکترونیک فراگیرتر از شهر الکترونیک است و دولت باید طرح جامعی را برای همه تهیه کند تا تمامی دستگاه ها و شهرداری ها بر اساس این طرح حرکت کرده و از دوباره کاری و موازی کاری های بی مورد جلوگیری شود.
پژمان ادامه داد: با تهیه این طرح جامع هر موفقیتی که هر سازمانی به دست آورد یک تکه از پازل این طرح محسوب شده و در نهایت همه به یک طرح کامل و جامع در زمینه شهر الکترونیک دست پیدا می کنند.
وی افزود: همچنین تهیه یک بانک اطلاعاتی خوب باعث گردش اطلاعات در حوزه های مختلف شده و از سرمایه های گذاری های بی مورد جلوگیری می شود.
شهردار مشهد تصریح کرد: برای تبدیل شدن به شهر الکتردونیک باید به چند نکته اساسی توجه شود که یکی از ین نکات سودمندی و ارزش آفرینی اتفاقات نوآورانه برای شهروندان است چرا که اگر طرح های ایجاد شده برای شهروندان مفید نباشد سرمایه گذاری بر روی آن فایده ای ندارد.
وی ادامه داد: همچنین عنصر آموزش امر جدی در این زمینه است و اگر نرم افزار و یا سخت افزاری تولید می شود باید هم به کارکنان و هم به شهروندان آمورش لازم داده شود تا بتوانند با این خدمات ارتباط برقرار کنند.
وی در پایان گفت: اکنون که امکان نظارت و کنترل دقیق بر روی اقدامات انجام شده وجود دارد باید تلاش شود تصدی از بخش دولتی و عمومی به بخش خصوصی واگذار شود و یا از تمرکز در یک بخش جلوگیری شود./س