عيسي افزود: زمينه سازي براي اين منظور نيازمند آتش بس و توقف خونريزي و تخريب زيرساخت ها در سوريه از سوي همه گروه ها است.
معاون كميته هماهنگي ملي در خارج از سوريه اظهار داشت: برخي از ارتشيها به بهانه شليك نكردن به سوي تظاهر كنندگان، از ارتش جدا شده اند اما به كسي حمله نکرده اند و در تخریب مؤسسات دولتي نقشی نداشته اند.
این مخالف سوری افزود: اما گروه هايي كه پس از نشست شوراي امنيت ملي تركيه در پايان سال 2011 با حمايت كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس و ايالات متحده تشكيل و مسلح شدند، دنباله روي طرح هاي خارجي هستند و نماينده خواسته هاي به حق ملت سوريه نيستند.
معاون كميته هماهنگي ملي در خارج از سوريه تصريح كرد: چنانچه نيروهاي بين المللي واقعا در حفظ تماميت ارضي سوريه و حل و فصل بحران اين كشور جدي هستند، مي توانند در طرح "كميته هماهنگي ملي در خارج از سوريه" شركت كنند.
عيسي گفت: برخي گروه هاي مسلح با ارسال پول و اسلحه از خارج و دامن زدن به اختلافات فرقه اي - كه با ساختار مذهبي و ملي جامعه سوريه تناسب ندارد- مخالف هستند.
وي افزود: تركيه در اين مدت درهاي خود را به روي همه گروه هاي سلفي و تروريستي از جمله القاعده، چچنی ها و اوكرایني ها باز كرده است، در حالي كه آنها هدفی جز ايجاد خشونت، كشتار و ويراني در سوريه ندارند.
عيسي ادامه داد: ائتلاف غرب، عرب ها و تركيه با از دست دادن موازنۀ قوا در منطقه، ديگر بر مداخله مستقيم نظامي در سوريه تاكيد نمي كنند، بلكه به گروه هاي مسلح اميد بسته اند.
وي تاكيد كرد: يك كميته آمريكايي-تركيه اي به طور دائم اين گروه ها را سازماندهي مي كند تا كنترل بيشتري بر آنها داشته باشد.
عيسي گفت: هم اکنون در سوريه مداخله خارجي وجود دارد، اما دخالت مستقيم هزينه بيشتري براي آنان خواهد داشت.
وي هشدار داد: نيروهاي متخاصم با سوريه، خواستار ويراني زيرساختارها و از هم پاشيدن بافت ملي اين كشور هستند.