غار «دواشکفت» در شمال شهر کرمانشاه، و از کهن ترين بقاياي سکونت انسان در شهر کرمانشاه است. با توجه به مطالعات باستان شناسي انجام شده، اين غار در دوران پارينه سنگي مياني (بين حدود ۴۰تا ۱۲۰هزار سال پيش) مورد سکونت انسان (احتمالا نئاندرتال ها) بوده است

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

ابزارهاي سنگي يافت شده در اين مکان مربوط به صنعت موستري زاگرس است. علاوه بر دواشکفت آثار سکونت انسانهاي پارينه سنگي در چند غار و پناهگاه ديگر در شمال کرمانشاه يافت شده است.

نزديکترين آنها به دواشکفت پناهگاه «ورواسي» است که از سوي باستانشناس آمريکايي بروس هو کاوش شد. وي غار «قبه» در «تنگه کنشت» را نيز حفاري کرده است.

غار دواشکفت در نزديکي طاق بستان است اين مکان باستاني شامل ۲غار مجاور هم در دامنه جنوبي کوه «ميوله»، در ارتفاع حدود ۳۰۰متري از دشت و مشرف بر پارک کوهستان قرار دارد. با توجه به مطالعات باستانشناسي انجام يافته، يکي از اين دو غار (غار شرقي)، در دوره پارينه سنگي مياني محل سکونت موقت يا فصلي گروههاي شکار و ساکن در منطقه بود.

ابزارهاي يافت شده در دواشکفت اغلب از نوع خراشنده جانبي و ساير ابزارهاي مربوط به صنعت موستري زاگرس است که بين ۲۵۰ تا حدود ۴۰هزار سال پيش ساخت آنها در زاگرس رواج داشته است. آثاري از دوره پارينه سنگي مياني در ساير غارهاي منطقه مثل غار «قبه و پناهگاه صخرهاي و رواسي در تنگه کنشت و چندين غار ديگر در بيستون نيز يافت شده است.

مطالعات انجام شده در مکانهاي پارينه سنگي مياني کرمانشاه نشان ميدهد که ساکنان اين غارها بيشتر به شکار بز کوهي، ميش وحشي، گورخر و اسب وحشي ميپرداختند. البته حيوانات ديگر مثل مارال، گاو وحشي، غزال و گراز نيز شکار ميشدند./س
برچسب ها: غار ، دواشکفت ، کرمانشاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.