روغن کنجد از روغنهای مفید و مناسب در طبخ غذا محسوب میشود. این روغن حاوی اسید چرب اشباع نشده بوده که عمدتاً حاوی چند باند دوگانه است بنابراین افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میتوانند از این روغن استفاده کنند چرا که مصرف آن به کاهش کلسترول کمک میکند.
بر مبنای این گزارش ، نکته بسیار مهم در مصرف این نوع روغن، استاندارد بودن آن و داشتن مجوزهای بهداشتی مناسب است چرا که نحوه استخراج روغن بر کیفیت آن تأثیر بسیار زیادی میگذرد. در صورتی که استخراج آن با روشهای نامطلوب باشد، میتواند منجر به افزایش پراکسیدان ها در آن شده و آسیبهایی از جمله بروز رادیکالهای آزاد در بدن شود.
بهترین استفاده از این روغن در پخت و پز غذاها است به طور مثال با ریختن این روغن روی برنج و یا اضافه کردن در خورش مصرف شود.
این گزاش حاکی از آن است که ، روغن کنجد به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر حرارت دود نمیکند، کف نمیکند، تغییر رنگ نمیدهد و بوی نامطبوع در آشپزخانه تولید نمیکند. به همین دلیل جهت سرخ کردن ملایمنیز مناسب است. در عین حال موجب خوش طعم شدن مواد غذایی شده و برای تهیه و مصرف سالاد توصیه میگردد./س