هل گیاه مورد توجه ذائقه ایرانیان است که به صورت دم کرده و یا افزودن ‏به چای مورد استفاده قرار می گیرد. ‏

  ‏
به گزارش خبرنگار  باشگاه خبرنگاران همدان ؛ هل داراي اسانس فرار و معطري در حدود 4% مي باشد و داراي مواد ‏رزيني و چربي نيز است‎ .‎
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
- هل بشكل قلب است، بنابراين تقويت كنده قلب است بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد.
- تقويت كننده بدن است
- مقوي سيستم هضم است
- باعث هضم غذا مي شود
- زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان ‏مضمضه كنيد‎ .‎
- خوشبو كننده دهان است
- براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد
- براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع  ،‌از دم كرده هل استفاده كنيد
- اشتها آور است
- تب را پائين مي آورد
- معالج سرماخوردگي است
- براي تسكين درد رماتيسم مفيد است
- ترشي معده را برطرف مي كند
- ضد مسموميت است
- براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است
- برای دم کردن هل ،مقدر 30 گرم هل كوبيده را در يك ليتر آب جوش ريخته ‏و بگذاريد بمدت 10 دقيقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشيد . هل را ‏همچنين مي توان به چايي يا ديگر نوشیدنی ها اضافه كرد‏‎ .‎
هر چند هل دارای خواص بسیاری است اما مصرف زياد هل براي روده ها ‏مضر است./س
برچسب ها: هل ، خواص ، گیاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.