به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، دبیر این همایش گفت: این همایش تحت حمایت رسمی سیویلیكا (بانك مقالات علمی كشور) و با توجه به ضرورت شناخت توان و محدودیتهای مناطق خشك و بیابانی و تالاب های كویری برگزار می شود.
عبدیافزود: پتانسیلها و كاركردهای مناطق بیابانی و تالابهای كویری، دامداری و دامپروری در مناطق خشك و بیابانی، اقلیم و منابع آب در مناطق خشك و بیابانی، تنوع زیستی و ذخایر ژنتیكی بیابانها و تالابهای كویری از جمله محورهای این همایش است.
وی گفت: كشاورزی و باغبانی در مناطق خشك و بیابانی، حفاظت و مدیریت خاك در مناطق خشك و بیابانی، كاربرد فناوریهای نوین در مدیریت مناطق بیابانی و تالابهای كویری و مسائل فرهنگی و اجتماعی در مناطق خشك و بیابانی از دیگر محورهای این همایش است.
وی ادامه داد: تاكنون یكهزار و 100مقاله به دبیر خانه این همایش ارسال شده كه پس از داوری نتایج از طریق سایت همایش اطلاع رسانی می شود.
عبدی گفت: بیابان یكی از مهم ترین بوم سازگان ایران است و به لحاظ وسعت زیاد و اثرگذاری بر سایر بوم سازگان مانند جنگل، مرتع، تالاب و كشاورزی نمی توان این عرصه های وسیع را در برنامه ریزی ها و كلان نگرهای مدیریت كشور نادیده گرفت.
این همایش با همكاری و مشاركت دانشكده كشاورزی دانشگاه آزاد اراك ، واحد های دانشگاهی و سازمان های اجرایی و تحقیقاتی كشور برگزار می شود.
صابری//// آتش سوزی در 180 هكتار از عرصه های طبیعی استان مركزی مهار شد . فرمانده یگان حفاظت اداره كل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مركزی گفت: هفت مورد آتش سوزی در مساحتی بیش از 180 هكتار از مراتع این استان در مرداد ماه گذشته مهار شد.فراهانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک افزود: آتش سوزی ها در مرداد ماه به دلیل به دلیل پوشش متراكم گیاهی ناشی از بارندگی های فصل بهار افزایش یافته است .
وی، با بیان اینكه در فصل بهار نیز هفت مورد آتش سوزی در 68 هكتار رخ داده، اظهار كرد: خاصیت نفوذ پذیری نزولات آسمانی در مراتعی كه دچار آتش سوزی می شوند به خاطر از بین رفتن پوشش گیاهی آن هفت برابر كمتر از مناطق دارای پوشش گیاهی است.
فراهانی خاطر نشان كرد: یگان حفاظت منابع طبیعی وآبخیزداری استان مركزی تنها 18 نیروی ثابت و 10 سرباز وظیفه دارد.
وی ادامه داد: باتوجه به استاندارد جهانی به ازای هر ده هزارهكتار ازعرصه های طبیعی باید یك نیروی حفاظتی وجود داشته باشد كه در این صورت استان نیازمند 220 نیروی حفاظتی است.
فرمانده یگان حفاظت اداره كل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مركزی اضافه كرد: براساس برآوردهای اقتصادی، برای احیای هر هكتار از عرصه های طبیعی استان حداقل مبلغ 20 میلیون ریال اعتبار لازم است.
فراهانی یادآور شد: مهمترین راهكارهای پیشگیری از ایجاد آتش سوزی، فرهنگ سازی ، تجهیز ناوگان آتش نشانی، بسیج مردمی، همكاری و مشاركت مردم و دستگاههای دولتی به ویژه در فصل تابستان است./س