يامي اظهار داشت: دادگاه هاي سعودي مايه تمسخر هستند زيرا سابقه ندارد كه يك متهم پس از محاكمه در اين دادگاه تبرئه شود. در عربستان همه محكوم هستند و اصلا نيازي به محاكمه وجود ندارد.
مدير مركز دموكراسي و حقوق بشر در عربستان خاطرنشان كرد: پايه حكومت آل سعود مبتني بر يك سياست شكست خورده بنا نهاده شده است كه سريعتر از آنچه كه پيش بيني مي شود، موجب سرنگوني آن خواهد شد.
يامي با بيان اين كه ملت عربستان از حقوق و خواسته هاي خود به خوبي آگاه است، گفت: محاكمه قحطاني از شهروندان عربستاني كه در سراسر كشور از احترام برخوردار است، در حالي صورت مي گيرد كه وي خواستار سرنگوني نظام و خشونت نبوده است.
ياد آور مي شود كه محاكمه محمد القحطاني، يكي از سرشناس ترين فعالان حقوق بشر در عربستان سعودي به تازگي آغاز شده است.
اين فعال سرشناس با شماري اتهام از جمله ايجاد يك سازمان غيرقانوني، بسيج سازمان هاي بين المللي عليه عربستان سعودي و نقض پيمان وفاداري به پادشاه عربستان روبروست.
قحطاني كه استاد اقتصاد است، در پايه گذاري يك سازمان حقوق بشر در عربستان سعودي مشاركت داشته است و در صورتي كه گناهكار شناخته شود به ۵ سال زندان محكوم خواهد شد.
يامي در ادامه اظهار داشت: مردم امروز خواهان عدالت و مبارزه با فساد و مقابله با ربودن افراد و بازداشت هاي ظالمانه مستمر از سوي مقامات سعودي هستند.
مدير مركز دموكراسي و حقوق بشر در عربستان افزود: من وضعيت همه فعالان مانند قحطاني، دميني، تركي، فالح، دهام شمري و ديگر فعالان حقوق بشر عربستان را با دقت دنبال مي كنم اما هيچ دليلي نيافتم كه اين افراد امنيت كشور را تهديد كرده باشند.
يامي تصريح كرد: فعالان حقوق بشر عربستان خواهان حقوق شهروندان مانند حق زنان در رانندگي، آزادي هاي ديني اقليت ها و شغل هاي شرافتمندانه براي جوانان هستند.
وي با بيان اين كه مقامات كشور هركسي را كه خواسته هايي مطرح كند، ضد دين و دولت مي دانند، تاكيد كرد كه ديگر زمان اين اتهامات گذشته است و ملت عربستان بخشي از جهان عرب و حوادث آن است.
يامي خواستار آن شد تا حكومت عربستان از حالت اغمايي كه دهها سال در آن بسر مي برد، بيرون آيد و تغييراتي ريشه اي از طريق مشاركت ملت در تعيين سرنوشت خود آغاز كند.