به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر در نشست بررسی جایگاه رجعت در نظام معرفتی اسلام در ارتباط با موضوع و ضرورت طرح بحث نشست گفت: قبل از اینکه بخواهیم وارد بحث رجعت شویم چند نکته وجود دارد که توجه به آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. نخستین نکتهای که در این باره به ذهن میرسد این است که احساس نیاز شدیدی برای تبادل افکار مهدوی حوزههای مهم دنیای اسلام و همچنین ترویج فرهنگ مهدویت در خارج از مرزهای ایران شده است از این رو در صدد هستیم همایشی با عنوان مهدویت و آینده جهان را در نجف و کربلا و کاظمین برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: نخستین هدف و دستاورد این همایش میتواند ایجاد ارتباط نزدیک فی مابین اساتید حوزههای علمیه قم و نجف به عنوان دو حوزه علمیه بزرگ جهان اسلام و برای تبادل افکار و نظرات این علما در زمینههای مختلف دینی باشد.
دبیر نشست بررسی جایگاه رجعت در نظام معرفتی اسلام گفت: دومین تاثیری که از این همایش میتوان گرفت، پاسخ به احساس نیاز به ترویج فرهنگ مهدویت در خارج از ایران است. ما به وسیله این همایش میتوانیم مهدویت را به دور از تحریف برای مسلمانان عراق مطرح کنیم.
وی افزود: نکتهای که پیش از مطرح کردن بحث رجعت باید به آن توجه کرد این است که ما از نظریه پردازی مهدویت آن طور که باید و شاید بهره نمیبریم، این در حالی است که باید با بررسی دقیق به بیان نظریههای محکم و استواری در زمینه مهدویت بپردازیم.
کارگر اضافه کرد: در میان اندیشمندان و پژوهشگران خارجی و غیر مسلمان همه به دنبال این هستند که یک جرقهای در ارتباط با آینده به دست بیاورند تا به وسیله این جرقه تحقیقهای فراوانی برای شناخت آینده انجام دهند، این درحالی است که در دین اسلام با وجود دریای نشانهها و علائمی که به صورت واضح به آینده پرداخته، این چنین پژوهشهایی در حد کلان انجام نمیشود یا اگر هم انجام شود، بسیار معدود و کم است.
وی بیان کرد: این نشست میتواند به عنوان آغازی بر نظریه پردازی در مهدویت معرفی شده و اندیشمندان مسلمان به وسیله مسایل مطرح در این همایش اقدام به شروع پژوهشهای مهدوی و نظریه پردازی مهدوی کنند.
دبیر نشست بررسی جایگاه رجعت در نظام معرفتی اسلام تاکید کرد: در این زمینه سه موضوع کلیدی و مهم رجعت، مهدویت و قیامت مد نظر است. ما باید مبنای کار خود در زمینه آینده پژوهی را بر این سه اصل قرار دهیم تا بتوانیم نسبت به تبیین فرهنگ اصیل مهدوی در جامعه اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه ما تا به الان نگاهی سطحی و کوتاه بر این سه موضوع داشتیم، با وجود اینکه در این سه عنوان هر چه که کار شود باز جای کار و پژوهش وجود دارد.
کارگر بیان کرد: باید بدانیم رجعت با آینده ما گره خورده و ضروری است این موضوع را برای مردم تبیین کنیم که رجعت در دو زمینه قیامت و مهدویت نمایان میشود.
وی افزود: در گذشته علمای بسیاری به بحث و تحقیق در ارتباط با رجعت پرداختهاند، اما ما نیاز به تحقیقهای جدید و با ادبیات روز داریم و باید این موارد را به گونهای بیان کنیم که قابلیت استفاده را داشته باشد.
دبیر نشست بررسی جایگاه رجعت در نظام معرفتی اسلام خاطرنشان کرد: رجعت را از سه دیدگاه میتوان مورد بررسی قرار داد که نخستین محور آن جایگاه رجعت در نظام معرفتی دینی است. قصد ما هم این است که ارتباط رجعت با سایر موارد دینی از جمله معاد را مورد بررسی قرار دهیم.
وی با بیان اینکه محور دومی که در این زمینه باید بررسی شده و مورد پژوهش قرار گیرد منابع و مصادر رجعت است، گفت: ما قصد نداریم نام کتابهایی که در ارتباط با رجعت نوشته شدهاند را بیان کنیم، بلکه میخواهیم بدانیم عقاید و نظرات معتقدان به رجعت و مخالفان آن در آثارشان چطور نمود پیدا میکند.
کارگر خاطرنشان کرد: محور سوم هم پیوند رجعت با مهدویت است، در این زمینه باید این نکته روشن شود که در زمینه ظهور چگونه رجعت اتفاق میافتد./ج1