به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛ مدیر باغبانی جهاد کشاورزی همدان گفت: امسال 20 هزار و 935 هکتار زیرکشت این محصول رفته که پیش بینی می شود 384 هزار و 135 تن محصول برداشت شود.
شهبازی افزود : سال زراعی گذشته 344 هزار و 817 تن انگور از 20 هزار و 815 هکتار سطح زیرکشت برداشت شد.
وی با اشاره به اینکه استان همدان در تولید انگور مقام دوم و در سطح زیر کشت مقام چهارم را دارد، عملکرد بیشتر در هکتار را علت این امر بیان کرد.
دردنیا از هر هکتار 10 تن ، در ایران 11 تن و در استان همدان از هر هکتار 17 تن انگور برداشت می شود.
انگور سفید بی دانه ، عسگری ، یاقوتی ، فخری ، صاحبی ، ریش بابا ، شاهانی و خلیلی مهمترین ارقام انگور استان همدان هستند.
شهبازی گفت:58 درصد انگور استان همدان سفید بی دانه ، 11 درصد عسگری ، 4 درصد یاقوتی و 37 درصد فخری ، صاحبی ، ریش بابا ، شاهانی و خلیلی است که 27 هزار بهره بردار در تاکستان های استان همدان فعالیت می کنند.
سالانه 35 درصد انگور تولیدی استان به کشمش ، 10 درصد آبغوره ، 15درصد شیره ، مویز ، باسلق و 40 درصد به مصرف تازه خوری می رسد.
شهرستان ملایر با 9 هزار و 983 هکتار مهمترین شهرستان استان در تولید انگور است.
همچنین استان همدان مقام سوم تولید کشمش بعد از خراسان رضوی و آذربایجان شرقی را دارد.
پارسال 35 هزار و 285 تن کشمش از استان همدان به کشور های اوکراین، عراق و امارات صادر شد.
شهبازی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی همدان در ادامه به پژوهشکده انگور ملایر اشاره کرد و گفت : کارشناسان این پژوهشکده در حال برسی ارقام جدید با قابلیت های بازار پسندی و ضریب تبدیل بالا و زودرس بودن هستند.
28 خرداد 1390 رقم جدید انگور پس از 6 دوره تحقیق با ویژگی زود رس بودن و عملکرد یک و نیم برابری در هکتار معرفی شد./ب