به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران معتقدند ميزان مصرف شکلات بيشتر می تواند احتمال خطر بروز اين عارضه را هرچه بيشتر کاهش دهد. نقش شکلات در سلامتی انسان هر روز پر رنگ تر میشود.
مطالعه ای ديگر حاکی از نقش موثر شکلات در ارتقای عملکرد مغز بوده است. اکنون نيز پژوهشگران موسسه کارولينسکای استکهلم به ارتباط ميان خوردن شکلات و سکته مغزی پی برده اند.
افزون بر اين، پژوهشگران معتقدند ميزان مصرف شکلات بيشتر می تواند احتمال خطر بروز اين عارضه را هرچه بيشتر کاهش دهد.
در اين مطالعه که به رهبری پروفسور سوزان لارسون انجام شده، شرايط ۳۷ هزار مرد در بازه سنی ۴۵ تا ۷۹ سال به مدت ۱۰ سال مورد آزمايش و بررسی قرار گرفته است.
براساس نتايج حاصله، پژوهشگران دريافته اند خطر بروز سکته۲ اونس شکلات در/ مغزی در مردانی که حدود ۲ هفته خورده اند، در مقايسه با افرادی که شکلات کمی خورده يا اصلا شکلات نمی خورند به ميزان چشمگيری کمتر است.
برای بررسی هرچه بيشتر و تاييد نتايج کسب شده، لارسن و همکارانش داده های چهار مطالعه ديگر شامل مطالع های که در سال ۲۰۱۱ درباره زنان انجام شده بود را جمع آوری کرده و مجموع داده ها را مورد تجزيه و تحليل مجدد قرار دادند.
بر همين اساس، نتايجی مشابه کسب شده که حاکی از کاهش ۱۹ درصدی خطر بروز سکته مغزی در مردان و زنانی است که شکلات بيشتری نسبت به ديگران خورده بودند. به گفته دانشمندان، فوايد خوردن شکلات در واقع به کاکائو موجود در آن که حاوی فلانوئيد است، باز می گردد.
فلانوئيدها ترکيباتی هستند که در مطالعات پيشين نقش آنها در کاهش فشار خون، افزايش کلسترول خوب و بهبود عملکرد شريانی مشخص شده بود. اين فلانوئيدهای آنتی اکسيدان م یتوانند به رقيق شدن و جلوگيری از لخته شدن خون کمک کرده که در جلوگيری از سکته های قلبی موثر است.
همچنين، پژوهشگران سوئدی به اين نکته اشاره داشته اند که برخی صفات در افرادی مشخص می توانند به ارتباط مثبت ميان خوردن شکلات و پيشگيری از سکته مغزی کمک کند.
در مطالعه اخير، مردان شرکت کننده به پرسش هايی درباره سطح سواد، وزن، قد، کشيدن سيگار، فعاليت های بدنی، سابقه فشار خون و ديگر موارد قلبی، مصرف نوشيدنی های الکلی و رژيم غذايشان به عنوان پايه و اساس تجزيه و تحليل اين مطالعه پاسخ داده اند.
از آن جايی که امکان کاهش خطر سکته مغزی به واسطه ديگر مواد تشکيل دهنده شکلات نيز وجود دارد، پژوهشگران با ارائه يک نظريه، کافئين را از آن جمله عنوان کرده اند. البته ميزان کافئين موجود در شکلات به طور کلی بسيار کمتر از کافئين موجود در قهوه است و اين ماده به تنهايی نم یتواند تاثيرات مثبت خوردن شکلات را تشريح کند.
همچنين، تيم پژوهشی پروفسور لارسن دريافته است افرادی که شکلات بيشتری می خورند معمولا نسبت به ديگران سن کمتری داشته، دانش آموخته کالج بوده، آسپرين مصرف کرده، ميزان سيگار کشيدن در آنها کمتر بوده و ميوه و سبزيجات بيشتری مصرف می کنند.
اما در شرايطی که نتايج مطالعه اخير قابل توجه ذکر شده، انجمن سکته مغزی طی هشداری نتايج حاصله را به معنای مصرف مقدار زيادی شکلات برای افزايش سلامت در مردان نم یداند. آرمان نوشت: به گفته دکتر کلر والتون از انجمن سکته مغزی، مطالعات پيشين نشان داده اند که مصرف شکلات تلخ می تواند به عنوان بخشی از رژيم غذايی متعادل و سلامت به کاهش خطر بروز سکته مغزی کمک کند.
همچنين، مطالعه اخير نيز نشان می دهد خوردن مقدار مشخصی از برخی نمونه های شکلات می تواند برای مردان مفيد باشد.