به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ علی قاسمی با بیان این مطلب افزود: گذشته این مسجد که پس از11 بار کاوش در محوطه شهر تاریخی سیمره شناسایی و بخشهایی از آن از دل خاک بیرون کشیده شده است به نخستین دوره اسلامی و آخرین برهه از تاریخ ساسانیان یعنی نزدیک به 1400سال قبل، تعلق دارد.
وی تأکید کرد: در این کار ابتدا عملیات پالایش و چگونگی تعیین محدوده واقعیتر مسجد در حال انجام است که هدف از آن بیرون کشیدن بخشهای دیگری از کل مساحت این مسجد از زیر خاک و در نهایت سقفبندی آن است.
قاسمی تأکید کرد:در مرحله فعلی از عملیات حفاظت از نخستین مسجد دوران اسلامی در استان ایلام کارشناسان میراث فرهنگی محوطه مسجد را به جهت جلوگیری از تأثیرگذاری آب و هوا از جمله باران و برف سقفبندی میکنند.
مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام همچنین خبر داد: با وجود تحقق11 فصل کاوش در سطح ملی و استانی بر روی شهر تاریخی سیمره مطالعات کارشناسی شده ما نشان از ضرورت ادامه این کاوشها دارد.
قاسمی گفت: بسیاری از فضای جغرافیایی شهر سیمره هنوز در دل خاک باقی مانده است، بنابراین لازم است کاوشها برای تعیین محوطه ومشخص کردن بیشتر هویت وماهیت تاریخی این اثر بسیار فاخر استان ایلام از سرگرفته شود.
وی با اشاره به اینکه براساس اسناد، مساحت شهر تاریخی سیمره ابتدا 220هکتار بوده است، گفت: این مساحت هم اینک نزدیک به 120هکتار برآورد میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان ایلام تأکید کرد: در نخستین اقدام برای حفظ جغرافیای شهر تاریخی سیمره لازم است محوطه آن فنسکشی شود که برای این تحقق این منظور اعتبار وچگونگی تامین آن مهمترین بخش از پروسه خواهد بود./س