به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛ این موزه با الگوها و استانداردهای بین المللی،طراحی و تکمیل شده و در دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا ،در انتهای چهار باغ آزادگان در زیربنای تقریبی 2000مترمربع واقع است.
موزه تاریخی طبیعی همدان از سه تالار تشکیل شده است:
- تالارشماره یک:دراین تالار نگاره های سنگی کشف شده از مناطق مختلف ایران،توسط گروه تحقیق موزه و سفالینه ها ودست سازهای مفرغی و سکه به نمایش درآمده وحدود 300 مورد صحنه سازی ازطبیعت وحش ایران درمعرض دید عموم قرار گرفته است.
- تالار شماره دو: به آبزیان اختصاص دارد وشامل دو بخش است؛در یک بخش آکواریوم انواع ماهی های زینتی آب شیرین مناطق گرمسیری دیده می شود و راه اندازی آکواریوم ماهی های آب شورو نیز احداث آکواریوم بزرگ وقابل رقابت در سطح بین المللی،در دست مطالعه قرار داد.
بخش دوم این تالار شامل آبزیان فیکسه شده است.در این قسمت نمونه های کمیاب و نفیسی از انواع آبزیان،خزندگان و پستانداران،به صورت فیکسه شده در داخل محلول ویا به صورت "تاکسیدرمی"در معرض دید قرار دارد.
-تالارشماره سه:دراین سالن،مجموعه ای ازنمونه های کانی،فسیل و سنگ های رسوبی به جای مانده از ادوار مختلف زمین شناسی ایران،جمع آوری شده است.این مجموعه که نمونه های کانی و فسیلی ایران را دربردارد،غنی ترین مجموعه های مشابه داخل کشور است.
- اکتشافات:موزه تاریخ طبیعی همدان در طول فعالیت 28 ساله خود،برخی از نمونه ها را برای اولین باردر کشورکشف نمود؛کشف پنج گونه جدید از ماهی های خلیج فارس و چند نمونه از فسیل ها،برای نخستین بارتوسط این موزه گزارش شد.
در حال حاضر علاوه بر گردشگران و محققین،درطول سال گروه های بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان از این موزه دیدن می کنند./س