به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، تراب محمدي افزود: مرمت اين مسجد از فروردين ماه سال 91 آغاز شده و در حال حاضر مرمت ضلع شمالي و غربي آن به اتمام رسيده است.
وي ادامه داد: مرمت مناره و تعويض نماي سيماني به آجري، مرمت پنجره و نماي داخلي و چهار ضلع مسجد و لايه برداري از جمله عمليات مرمتي انجام شده در مسجد كريمخان است.
محمدي با بيان اينكه اين مسجد متعلق به دوره قاجاريه بوده و در بافت قديمي خيابان شهيد بهشتي تبريز واقع شده است، يادآور شد: اين مسجد از يك گنبدخانه مركزي و 15 گنبد و چندين ستون و يك محراب سنگي با شكوه تشكيل شده است.
وي افزود: اين مسجد بخشي از مجموعه ميدان هاي محله اي شامل حمام، مسجد و يخچال بوده كه بقاياي تخريب شده آب انبار يا همان يخچال در اطراف مسجد كريمخان پيدا شده است.
وي اضافه كرد: طي تحقيقات انجام گرفته اثري از حمام اين مجموعه ديده نشده كه به احتمال بسيار قوي در گذشته دور به طور كلي تخريب شده است.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان با اشاره به جدول مرمتي مسجد كريمخان اظهار داشت:
لايه برداري و تعويض پوشش بدنه، حذف الحاقات اضافي مسجد، و تعويض بافت هاي پوسيده در عمليات مرمتي اين مسجد قرار دارد.
محمدي افزود: بندكشي، نماسازي و اجراي قاب بندي، تعويض درب و پنجره هاي فلزي با چوبي، پوشش آجري پشت بام و حذف سنگ مرمر اضافه شده به ستون ها و مرمت آنها با آجر از ديگر اقدامات مرمتي سازمان ميراث فرهنگي براي مرمت اين مسجد به شمار مي رود.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به قرار گرفتن مسجد كريمخان در بافت تاريخي شهر، پس از اتمام عمليات مرمتي اين مسجد در ميان ميدان قرار گرفته و زيبايي و شكوه ويژه اي به آن خواهد بخشيد.
محمدي با اشاره به اينكه پيش بيني مي شود مرمت اين مسجد تا پايان سال 91 به اتمام برسد، يادآور شد: مسجد كريمخان در سال 83 به شماره 11156 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است. /ب