به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه الميادين ؛طارق ابراهيم درباره دلايل اقدام کانادا در بستن سفارت خود در ايران گفت: مي توان موضع گيري دولت کانادا در اين زمينه را تشديد فشارهاي ديپلماتيک آمريکا عليه ايران توصيف کرد. اين اقدام کانادا تاثيري بر مواضع ايران ندارد. اين اقدام مي تواند بخشي از تلاش هاي آمريکا و اسرائيل براي منزوي کردن ايران باشد. اين اقدام کانادا پس از موفقيت ايران در برگزاري نشست غيرمتعهدها در تهران رخ داد.
ايران با برگزاري اين کنفرانس به غربي ها گفت که نمايندگان يکصد و بيست کشور در ايران حضور يافتند و اين کشور با اين تعداد کشورها به ويژه قدرت هاي بزرگ نظير چين، روسيه،برزيل، آفريقاي جنوبي و هند روابط قويي دارد ولي آمريکا از طريق اين اقدام کانادا گفت که اين کشور به عنوان يک قدرت بزرگ روابط خود را با ايران قطع کرده است. به نظر مي رسد اين اقدام کانادا با تلاش هاي ديپلماتيک آمريکا عليه ايران مرتبط است و کانادا به لحاظ اقتصادي،امنيتي و راهبردي در دايره راهبردهاي آمريکا قرار دارد.
همچنين روابط اطلاعاتي قويي ميان کانادا و اسرائيل وجود دارد. کساني که در سالهاي گذشته در اردن تلاش داشتند خالد مشعل را ترور کنند،تابعيت کانادا داشتند. اسرائيلي ها تاثيرگذاري قويي بر تصميم گيران کانادايي و آمريکايي دارند.
وي ادامه داد: در حال حاضر فشارهاي بي سابقه سياسي و اقتصادي بين المللي عليه ايران و براي مهار اين کشور در جريان است چرا که تواني براي حمله نظامي به ايران وجود ندارد. حرف و حديث هاي زيادي در اسرائيل درباره حمله اين رژيم به ايران و مخالفت آمريکا در اين زمينه مطرح است. اسرائيلي ها موضع جدي در حمله به ايران ندارند و اين تهديدات اسرائيل تنها تلاشي براي به دست آوردن حمايت هاي مالي و نظامي بيشتر از آمريکاست. معمولا اسرائيلي ها در هر انتخاباتي در آمريکا دست به اين باج گيري مالي و نظامي از مقامات اين کشور مي زنند. اين باج گيري اسرائيل از آمريکا در شرايط تهديدات جاري عليه سوريه،ايران و جريان هاي مقاومت در منطقه است.
طارق ابراهيم تاکيد کرد: حمله نکردن به ايران تنها به دليل مخالفت واشنگتن نيست بلکه آمريکا،اسرائيل و اروپا توان حمله به ايران را ندارند و به دليل اين ناتواني فشارهاي ديپلماتيک خود را عليه ايران تشديد کرده اند و به نوعي به فعاليت هاي ديپلماتيک تهاجمي عليه ايران روي آورده اند تا کشورهاي اروپايي روابط خود را با اين کشور قطع کنند. ممکن است برخي از کشورهاي اروپايي در شمال اروپا نظير سوئد و دانمارک دست به اين اقدام بزنند. همچنين بايد اشاره کرد برخي از کشورهاي عربي به صورت پنهان از سياست هاي اسرائيل و آمريکا عليه ايران حمايت مي کنند.
طارق ابراهيم در پاسخ به اين پرسش که آيا اسرائيل در صورت حمله نظامي به ايران مي تواند آمريکا را وادار کند وارد اين جنگ شود؟بيان داشت:اسرائيلي ها تلاش مي کنند آمريکا را وارد اين جنگ کنند. اسرائيلي ها در جنگ تابستان سال 2006 عليه لبنان نتوانستند آمريکا را وارد اين جنگ کنند و پس از اين سال، اسرائيل قادر نيست آمريکا را وارد ماجراجويي هاي نظامي خود کند. تنها آمريکا مي تواند جنگ جديدي را در منطقه آغاز کند ولي وقوع اين جنگ نيز با دشواري هايي روبروست به طوري که روسيه مخالف چنين جنگي است.
وي در پاسخ به اين پرسش که در صورتي که تحريم ها و فشارها عليه ايران کارساز نيست و جنگ عليه اين کشور نيز با دشواري هاي زيادي روبروست،آيا آينده نيز به همين وضع خواهد بود؟بيان داشت: مسئله حقيقي اين است که ايران تنها کشوري در اين منطقه است که آمادگي جنگ را دارد. آمريکا مي تواند جنگ جديدي را در اين منطقه به راه اندازد ولي در اين مرحله تلاش مي کند مشکلات خود را در عراق و افغانستان حل و فصل کند. در تاريخ، نمونه اي وجود ندارد که يک امپراتوري شکست خورده تلاش کرده باشد جنگ راهبرد جديدي را آغاز کند در حالي که با بحران هاي اقتصادي،سياسي و نظامي روبروست. اسرائيلي ها مي دانند آمريکا تمايلي براي جنگ عليه ايران ندارد و اين کشور نيز قادر است به اين جنگ واکنش نشان دهد. ايران از برگه هاي برنده زيادي در منطقه و از توان نظامي قويي برخوردار است.
طارق ابراهيم در پاسخ به اين پرسش که آيا با نزديک شدن به برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريکا، بحث و جدل ها در اسرائيل درباره حمله به ايران تشديد مي شود يا اين که از بين مي رود؟گفت: من بر اين باورم که فشارهاي ديپلماتيک عليه ايران افزايش مي يابد. به هر ميزان که به زمان برگزاري انتخابات آمريکا نزديک مي شويم بر عقب نشيني اسرائيل از تهديدات خود عليه ايران افزوده مي شود.