در جشنواره شیرین‌های محلی ایرانی که در استان قزوین برگزار شد شیرینی بژی برساق ایلام ‏‏سوم شد‎.‎

به گزارش باشگاه خبرنگاران ايلام؛ بانوی هنرمند ایلامی عنوان سومی اولین‎ ‎جشنواره شیرین‌های ‏سنتی ایران ‏در استان قزوین را به خود اختصاص داد‏‎.‎
غرفه معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‏‎ ‎ایلام با ‏اجرای پخت شیرینی ‏سنتی "بژی برساق" توسط خانم بتول نقدی توانست‏‎ ‎نگاه داوران و ‏بازدیدکنندگان را به خود جلب کند و عنوان ‏سومی را به خود‏‎ ‎اختصاص دهد‎.‎
جشنواره شیرینی‌های سنتی ایران با حضور استان‌های مختلف کشور در تاریخ 9 لغایت 15 ‏شهریور ماه امسال در ‏استان قزوین برگزار شد‏‎.‎
سوغات محلی هر منطقه به طور قطع از ویژگی‌ها و شاخص‌های فرهنگ هر استان‏‎ ‎محسوب ‏می‌شود و ‏گردشگران و مسافران علاوه بر بازدید آثار تاریخی، طبیعی و‏‎ ... ‎دنبال شاخص‌ها و ‏ویژگی‌های بومی و محلی نیز ‏هستند‎.‎
سوغات محلی که قطعا در بسیاری از نقاط کشور وجود دارد می‌تواند به عنوان یک شناسه برای ‏استان تلقی شود‏‎.‎
سوغات محلی استان ایلام آنچنان در کشور ناشناخته مانده که حتی بعضی از افراد بومی منطقه ‏هم سوغات ایلام ‏را نمی‌شناسند‎.‎
غذاهای محلی و سنتی از مهم‌ترین جاذبه‌‌های اجتماعی به شمار می‌روند‎. ‎تقریبا همه انواع ‏خوراک‌ها در این استان ‏تهیه و طبخ می‌شود ولی متداول‌ترین‎ ‎غذا آبگوشت است‎.‎
برخی غذاهای طبخ شده در این منطقه خاص خود مردم استان است که در همه‏‎ ‎شهرها، بخش‌ها ‏و دهستان‌ها تهیه ‏شده و طرز استفاده آن مخصوص این منطقه است‏‎.‎
غذاهای استان ایلام را انواع آش‌های محلی، غذاها، دسرها و شیرینی‌ها‎ ‎تشکیل می‌دهند که ‏مهم‌ترین آنها عبارتند از ‏حلوای بگل، بژی برساق، جگر وز،‏‎ ‎حلوای قند، پرشگه، ترخینه، کله ‏کنجی، پپگ، شیر برنج، چنگال، سوختی، ‏گمگه،‎ ‎عدس پلو با گوشت، باقلاپلو، کباب چنجه، ‏قارچ، کپه و قه له و ماسوا‏‎.‎
مهم‌ترین سوغات و شیرنی محلی استان ایلام به طور قطع بژی برساق است. این‎ ‎شیرینی در استان ‏ایلام معروف ‏است و زنان ایلامی کم و بیش با طرز پخت آشنا‏‎ ‎هستند‎/ع.‎

 


برچسب ها: شیرینی ، بژی برساق ، ایلام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.