به گزارش باشگاه خبرنگاران ايلام؛ بانوی هنرمند ایلامی عنوان سومی اولین جشنواره شیرینهای سنتی ایران در استان قزوین را به خود اختصاص داد.
غرفه معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام با اجرای پخت شیرینی سنتی "بژی برساق" توسط خانم بتول نقدی توانست نگاه داوران و بازدیدکنندگان را به خود جلب کند و عنوان سومی را به خود اختصاص دهد.
جشنواره شیرینیهای سنتی ایران با حضور استانهای مختلف کشور در تاریخ 9 لغایت 15 شهریور ماه امسال در استان قزوین برگزار شد.
سوغات محلی هر منطقه به طور قطع از ویژگیها و شاخصهای فرهنگ هر استان محسوب میشود و گردشگران و مسافران علاوه بر بازدید آثار تاریخی، طبیعی و ... دنبال شاخصها و ویژگیهای بومی و محلی نیز هستند.
سوغات محلی که قطعا در بسیاری از نقاط کشور وجود دارد میتواند به عنوان یک شناسه برای استان تلقی شود.
سوغات محلی استان ایلام آنچنان در کشور ناشناخته مانده که حتی بعضی از افراد بومی منطقه هم سوغات ایلام را نمیشناسند.
غذاهای محلی و سنتی از مهمترین جاذبههای اجتماعی به شمار میروند. تقریبا همه انواع خوراکها در این استان تهیه و طبخ میشود ولی متداولترین غذا آبگوشت است.
برخی غذاهای طبخ شده در این منطقه خاص خود مردم استان است که در همه شهرها، بخشها و دهستانها تهیه شده و طرز استفاده آن مخصوص این منطقه است.
غذاهای استان ایلام را انواع آشهای محلی، غذاها، دسرها و شیرینیها تشکیل میدهند که مهمترین آنها عبارتند از حلوای بگل، بژی برساق، جگر وز، حلوای قند، پرشگه، ترخینه، کله کنجی، پپگ، شیر برنج، چنگال، سوختی، گمگه، عدس پلو با گوشت، باقلاپلو، کباب چنجه، قارچ، کپه و قه له و ماسوا.
مهمترین سوغات و شیرنی محلی استان ایلام به طور قطع بژی برساق است. این شیرینی در استان ایلام معروف است و زنان ایلامی کم و بیش با طرز پخت آشنا هستند/ع.