به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، رستم قاسمی وزير نفت با اشاره به آغاز مذاکرات نفت ایران و مصر برای صادرات نفت خام، گفت: مصر برای خرید نفت ایران اعلام آمادگی کرده است.
وي در ادامه با اعلام اینکه همزمان مذاکراتی با برخی از خریداران نفت توسط بخش خصوصی به منظور امضای قراردادهای فروش نفت در حال انجام است، در خصوص آخرین وضعیت قیمت، عرضه و تقاضای جهانی طلای سیاه، تصریح کرد: در شرایط فعلی بهای نفت هنوز پایین بوده و جا دارد باز هم افزایش یابد.
این عضو کابینه دولت دهم در مورد برنامه جدید ایالات متحده آمریکا برای بازگشایی درب مخازن استراتژیک و راهبردی نفت، اظهار داشت: این اقدام در راستای جلوگیری از افزایش بهای قیمت نفت خام در بازار جهانی است.
وی با یادآوری اینکه همزمان با ورود به زمستان به دلیل افزایش تقاضای فصلی بهای نفت بالا میرود، بیان کرد: بر این اساس گرانی بهای طلای سیاه در بازار جهانی در فصل زمستان طبیعی و عادی است.
این مقام مسئول درباره دلایل افزایش قیمت جهانی نفت خام در هفتههای اخیر، توضیح داد: یکی از دلایل نوسانهای بهای جهانی نفت خام، وجود برخی از مشکلات فنی در حوزه های نفتی دریای شمال است.
وزیر نفت در ادامه در خصوص آخرین وضعیت طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی، توضیح داد: در حال حاضر توسعه این لایه مشترک نفتی آغاز شده است.
این عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه تا پایان سالجاری تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی آغاز خواهد شد، تبیین کرد: هماکنون حفاری چاههای توصیفی لایه نفتی پارس جنوبی در حال انجام بوده و با تکمیل چاهها امکان افزایش30 هزار بشکهای نفت از این میدان مشترک تا پایان سالجاری فراهم میشود.
قاسمی با اعلام اینکه امکان افزایش تولید نفت از این لایه مشترک در پارس جنوبی تا سقف 100 هزار بشکه در روز وجود دارد، گفت: همزمان با حفاری چاهها، ساخت برخی از سازههای دریایی این میدان نفتی در حال انجام است.
آمارهای رسمی نشان میدهد که در شرایط فعلی قطر در نیمه مشترک لایه نفتی پارس جنوبی (میدان الشاهین) به طور متوسط روزانه 450 هزار بشکه نفت خام استخراج می کند و پیشبینی میشود تا سال آینده میلادی با تکمیل برخی از مراحل توسعهای، برداشت این همسایه از لایههای نفتی پارس جنوبی به بیش از 500 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
هدف از اجرای این طرح تولید روزانه 35 هزار بشکه نفت خام از ناحیه "A " میدان در فاز نخست و با حفاری هفت حلقه چاه، طراحی، ساخت و نصب سکوی سر چاهی و اجاره و یا خرید شناور چند منظوره FPSO بوده است.
قاسمی درباره آخرین وضعیت ساخت خطو لوله انتقال گاز ایران به پاکستان هم توضیح داد: بر اساس توافق گازی با پاکستان باید تا سال 2014 میلادی گاز ایران به این کشور همسایه صادر شود.
این مقام مسئول با اشاره به پیشرفت مطلوب ساخت خط لوله گاز ایران از عسلویه تا بندر چابهار و سپس مرز پاکستان، بیان کرد: به زودی ساخت خط لوله گاز در خاک پاکستان هم آغاز میشود.
وی از مشارکت و سرمایهگذاری ایران در ساخت خط لوله گاز پاکستان خبر داد و افزود: در مجموع پیشبینی میشود تا 2 سال اینده امکان صادرات گاز ایران به پاکستان فراهم شود.
بر اساس قرارداد 25 ساله ایران و پاکستان باید تا فروردین ماه 1393 (2014 میلادی) سالانه 7.8 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به این همسایه شرقی صادر شود.
قرارداد اصلی گازی ایران و پاکستان خرداد ماه سال 1388 با حضور محمود احمدینژاد و آصف زرداری روسای جمهور دو کشور در تهران پاراف شده بود.
انتهاي پيام/س2