به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد: دكتر مهدی امیدوارگفت: پوسیدگی دندان های مجاور، تحلیل رفتن ریشه دندان های مجاور براثر فشار دندان نهفته، بیماری های لثه و نامرتب شدن سایر دندان ها از مهمترین عواقب دندان های نهفته است.
وی افزود: دندان های نهفته دندان هایی هستند كه از لحاظ سنی در سن مورد انتظار رویش پیدا نكرده اند.
دكتر امیدوار گفت: در صورتی كه دندان های نهفته از دهان خارج نشود منجر به بروز عفونت، كیست، تومور، صدمه به دندان های مجاور و بیماری های مفصل گیج گاهی- فكی می شود و احتمال شكستگی فك خصوصا فك پایین در مواجهه با ضربات را افزایش می دهد.
وی افزود: بیشتر دندان های عقل، نیش بالا و آسیاب كوچك در زیر لثه نهفته می شود.
این دندانپزشك گفت: دندان های عقل كه آخرین دندان در فك محسوب می شود به علت كمبود فضای رشد، امكان نهفته شدن بیشتری از سایر دندان ها دارد.
امیدوار افزود: دندان های نیش بالا معمولا در سن 13 تا 14 سالگی و دندان های عقل از 20 الی 22 سالگی باید رویش پیدا كنند.
وی خاطر نشان كرد: چنانچه دندان های نیش و عقل در این سنین رویش پیدا نكنند احتمال نهفته بودن این دندان ها در لثه وجود دارد و فرد باید برای آگاهی از وجود دندان نهفته به پزشك مراجعه كند.
این دندانپزشك افزود: دندان نهفته از طریق معاینات رادیو گرافیكی و كلینیكی قابل تشخیص است.
وی متناسب نبودن فضای فك با اندازه دندان ها، استخوان های متراكم و بافت نرم متراكم را از عمده ترین علل نهفته شدن دندان ها عنوان كرد.
دكتر امیدوار تصریح كرد: دندان های نهفته از طریق جراحی و خارج كردن دندان قابل درمان است.
وی بهترین سن برای خارج كردن دندان های نهفته را 20 تا 25 سال عنوان كرد و افزود: با بالا رفتن سن، جراحی استخوان فك سخت تر است و التیام زخم ناشی از جراحی هم به مراتب طولانی تر می شود.
امیدوار افزود: در سنین بالای 40 سال كه دندان به طور كامل در داخل استخوان نهفته و از لحاظ رادیو گرافیكی و كلینیكی عارضه ای برای فرد درپی نداشته باشد، در این گونه مواقع نیاز به جراحی نیست و فرد تنها باید سالی یك مرتبه برای چكاب به دندانپزشكی مراجعه كند.
وی تصریح كرد: ممكن است دندان عقل در برخی افراد هیچ گاه تشكیل نشود ولی فرد برای اطمینان از وجود یا نبود آن باید به پزشك مراجعه كند. /س