به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، این شیوه از جمله قدیمیترین شیوههای درمانهای طبیعی در جهان است که در کنار تکنیکهای دیگری چون نوردرمانی و سنگدرمانی در کشورهای مختلف جهان از جمله مصر باستان، یونان، هندوستان و چین برای درمان انواع بیماری های جسم و روح به کار میرفته است. به اعتقاد متخصصان رنگدرمانی، رنگها تاثیرات متفاوتی بر ذهن و جسم انسانها دارند و استفاده صحیح و نادرست از آنها تاثیرات مثبت یا منفیای در زندگی ما خواهد داشت. درمانگران و متخصصان رنگدرمانی با کمک رنگها درمانهای منحصربهفردی را در حوزه سلامت به ویژه سلامت روح و روان و ایجاد تعادل فکری و روحی بیمارانشان ارائه میکنند. طبیعتا ممکن است این روشها مورد تایید دانشمندان کلاسیک نباشد، اما امتحان کردن آنها هم ضرری ندارد.
فشار خون دارید، آبی بپوشید
رنگ آبی یکی از رنگهایی است که تاثیر بسیاری بر درمان بیخوابی و اختلالات خواب دارد. به اعتقاد کارشناسان رنگ آبی آرامشبخشترین رنگ در طبیعت است که استفاده از آن در محیط زندگی بیمار به درمان بیخوابی کمک میکند. به اعتقاد متخصصان رنگدرمانی رنگ آبی برای درمان برخی از اختلالات دستگاه تنفسی مثل بیماریهای آسم و تنگینفس نیز مناسب است. این رنگ انرژی حیاتی بدن را تحریک کرده و موجب افزایش قدرت و ایمنی بدن میشود. درمانگران رنگدرمانی معتقدند که این رنگ برای افرادی که خیلی سریع دچار هیجانات عصبی و استرس میشوند بسیار مفید است و میتواند میزان ضربان قلب و فشار خون آنها را کنترل کند. از طرفی استفاده از رنگ آبی در محیط زندگی میتواند از لحاظ روحی برای ایجاد فضای آرامشبخش بسیار مناسب باشد. متخصصان یوگا معتقدند که رنگ آبی، رنگ مدیتیشن و انبساط روح است، رنگی که ضمیر ناخودآگاه انسان را فعال کرده و روحیه از خودگذشتگی، آرامش و صمیمیت را در انسان تقویت میکند.
با دکوراسیون زرد باهوش شوید
متخصصان رنگدرمانی معتقدند که رنگ زرد با چاکرای خورشیدی که به طور مستقیم با هوش و قوه ادراک انسان در ارتباط است، وابستگی دارد. به اعتقاد این درمانگران استفاده از رنگ زرد در محیط زندگی یا محل کار کمک میکند تا توانایی ذهنی انسان و میزان تمرکز و توجه او افزایش پیدا کند. از این رو بسیاری از متخصصان رنگدرمانی استفاده از این رنگ را در محیطهای آموزشی که محل یادگیری علم و دانش است، توصیه میکنند. از طرفی رنگ زرد از لحاظ جسمی نیز خاصیتهای قابل توجهی دارد. این رنگ با تاثیری که بر سلولهای عصبی در اندامهای بدن میگذارد، میتواند انرژی عضلانی و حرکتی را در اندامها تحت تاثیر خود قرار داده و آن را فعال کند. رنگ زرد یکی از مهمترین رنگ هایی است که توسط روانشناسان برای درمان افسردگی به بیماران توصیه میشود. این رنگ باعث ایجاد روحیه سرزندگی و شادمانی در افراد شده و میل به زندگی را در انسان تقویت میکند.
اگر اضافه وزن دارید، بنفش بپوشید
به اعتقاد درمانگران شیوه رنگدرمانی افرادی که علاقهمند به کاهش وزن هستند یا تصمیم دارند رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند، بهتر است در کنار رعایت این اصول، از متدهای رنگدرمانی نیز استفاده کنند. این افراد میتوانند با رنگآمیزی دیوارها یا بخشی از آشپزخانه به رنگ بنفش و یا تماشای این رنگ تا حد زیادی اشتهای خود را کنترل کنند و میزان آن را به حداقل ممکن در وعدههای غذایی برسانند. درمانگران این شیوه درمانی بر این باورند که تماشای رنگ بنفش میتواند علاوه بر تقویت سیستم عصبی بدن به بهبود عملکرد قلب و عروق خونی بدن نیز کمک کند.(احتمالا یاد گوریل انگوری نیفتادید که یک گوریل بنفش رنگ بود؟!)
برای تقویت ریهها نارنجیپوش شوید
تنظیم جریان گردش خون و چگونگی سوختوساز بدن بر عهده چاکرای طحال است و این چاکرا به شدت تحت تاثیر رنگ نارنجی قرار دارد. این رنگ از جمله رنگهایی است که موجب نشاط و شادمانی در فرد شده و توسط روانشناسان و روانپزشکان برای درمان افسردگی به بیماران توصیه میشود. به اعتقاد درمانگران رنگدرمانی، رنگ نارنجی تنظیمکننده عملکرد و فعالیت ریهها در بدن است و به درمان بسیاری از بیماریها و اختلالات تنفسی چون آسم و برونشیت کمک میکند. این رنگ یکی از رنگهایی است که درمانگران طب سنتی هند و یوگا از آن برای ایجاد اندیشههای متعالی و تصویرهای ذهنی مثبت در شاگردان و مراجعهکنندگان خود بهره میبرند. این رنگ سمبل تعادل، موفقیت، شادکامی و اراده است.
در تابستان فیروزه درمانی کنید
رنگدرمانی از جمله شیوههایی است که میتواند به تسریع روند درمانی برخی از اختلالها و بیماریهای پوستی کمک کند. درمانگران رنگدرمانی بر این باورند که استفاده از رنگدرمانی و نوردرمانی با طیفهای فیروزهای میتواند به تسکین عوارض پوستی ناشی از آفتابسوختگی و التهاب پوست ناشی از تابش نور خورشید کمک کند. از طرفی این درمانگران بر این باورند که رنگ فیروزهای میتواند عملکرد جذب رطوبت مورد نیاز بدن را توسط سلولهای پوستی افزایش دهد و به این ترتیب احتمال آفتابسوختگی را در فصل تابستان به حداقل برساند.
تقویت اسکلتبندی با رنگ سبز
رنگ سبز یکی از ترمیمکنندههای قوی برای بازسازی سلولهای عضلانی، استخوانها و سایر بافتهای مشابه است. این رنگ به اعتقاد درمانگران شیوه رنگدرمانی خواص ویژهای برای ترمیم بافتهای آسیب دیده عضلانی دارد. رنگ سبز همچنین به دلیل ارتباطی که با چاکرای قلب دارد موجب تنظیم انرژی حیاتی در قلب شده و حساسیتها و احساسات انسان را تحت تاثیر قرار میدهد.
به اعتقاد درمانگران رنگدرمانی، رنگ سبز متعادلکننده رشد انسان است و خاصیت تسکیندهنده و آرامشبخشی دارد. این رنگ همچون رنگ آبی به کنترل فشار خون در بدن کمک کرده و اختلالات خواب و خستگیهای مزمن را در بدن برطرف میکند. این رنگ از جمله رنگهایی است که اثر ضدعفونیکننده و ضدباکتری دارد و به همین دلیل است که اغلب لباسهای جراحان را در همه دنیا به رنگ سبز انتخاب میکنند.
تاثیر رنگ قرمز در خونسازی بدن
رنگ قرمز یکی از مفیدترین رنگها برای درمان بیماریهای کمخونی است. به گفته متخصصان رنگدرمانی، رنگ قرمز از جمله رنگهایی است که باعث افزایش تولید و ساخت هموگلوبین خون شده و انرژیهای شفابخش و مفیدی به اندامهای داخلی به ویژه کبد میدهد.
این رنگ به دلیل ارتباطی که با چاکرای استخوان خاجی بدن دارد، بسیاری از عوارض ناشی از کمخونی، کاهش انرژی و افت فشار در بدن را کنترل میکند. رنگ قرمز تاثیر ویژهای بر درمان ناباروری دارد و از سوی متخصصان رنگدرمانی مناسبترین رنگ برای درمان ناباروری محسوب میشود. این رنگ موجب افزایش جریان گردش خون و مایع مغزی نخاع و اعصاب میشود، از این رو میزان انرژی بدن را تنظیم میکند. درمان سرماخوردگی، کمخونی، کاهش جریان خون، افزایش میل جنسی و بالا بردن اعتمادبهنفس و شجاعت از جمله ویژگیهای رنگ قرمز است که در برخی موارد از سوی متخصصان رنگدرمانی به بیماران توصیه میشود./س