استفاده از تزریق سلول های بنیادی در درمان نارسایی قلبی و تولید داروی درمان سکته قلبی مهمترین رویدادهای بسته سلامت این هفته بود.

به گزارش سرویس علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در بیمارستان ساسان جوان 26 ساله ای که دچار کاهش و کم توانی عضله قلب شد تحت عمل جدید قلب قرار گرفت البته یکی از راه های درمان بیماری وی که خیلی هم دشوار است پیوند قلب می باشد که امروزه متخصصان با بهره گیری از روش جدید و با استفاده از تزریق سلول بنیادی مزانشیمال به دنبال این هستند که بیماری نارسایی مزمن قلبی را درمان کنند. هر بیمار تعداد کمی سلول های مزانشیمال در بدنش دارد که متخصصان این سلول ها را از مغز استخوان فرد جدا کرده و بعد از کشت سلولی به بدن بیمار تزریق می کنند.

دکتر قاسمی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: این نوع درمان کار متفاوتی است میزان پاسخدهی بر حسب شرایط بیمار کاملا متفاوت است ولی از لحاظ تکنیکی باید وارد رگ قلب شویم و سلول ها را مستقیما به رگ ها تزریق کنیم.

بنا به این گزارش: در روش های قبلی ،سلول های بنیادی فقط به یک رگ آسیب دیده کرونر قلب تزریق می شود اما در این روش به 3 رگ اصلی عضله قلب سلول های بنیادی تزریق می شود.

قاسمی تصریح کرد: این روش روزنه امیدی است برای کسانی که پیوند نمی شوند و یا نمی توانند از پیوند قلب استفاده کنند و می توانند از این روش بهره ببرند.ما در این روش سلول بنیادی را تزریق می کنیم و این سلول ها آنقدر ظرافت دارند و از تکنیک خوبی تهیه شدند که هیچ انسدادی در رگ های فرعی ایجاد نمی کنند یعنی یکی از نشانه های کار تکنیکی ما این است که ماده تهیه شده دارای کیفیت بالایی است . این سلول ها وارد رگ های کوچک شده و از آنجا وارد عضله قلب می شوند.

استفاده از سلول بنیادی در کاهش عوارض سکته قلبی

بر اساس این گزارش : علاوه بر این مرکز بیمارستان های دیگر نیز مطالعات متفاوتی را انجام دادند و از سلول های بنیادی برای درمان بیماری های قلبی بهره گرفتند هم اکنون هم پژوهشکده رویان 2 مطالعه مختلف را انجام داده که بتواند با استفاده از سلول های بنیادی عوارض بعد از سکته قلبی را کاهش دهند.

اقدمی رییس بخش سلول های بنیادی رویان در ادامه افزود: مطالعات اول نشان داده که می تواند تا اندازه ای در کاهش مرگ و میر موثر باشد.

داروی درمان سکته قلبی تولید شد

گفتنی است: یک خبر خوش این است که محققان توانستند داروی درمان سکته قلبی را در مرحله آزمایشگاهی تولید کنند.

اقدمی گفت: در سطح آزمایشگاهی دارو کاملا تولید شده و نتایج نشان داد که با داروی مشابه که در بازار وجود دارد قابل رقابت است./ح

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.