وزیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز ما برای اولین بار برای توسعه اشتغال در کشور هم در سطح ملی و هم در سطح استانی برنامه کار داریم.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار اعضای فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی که در محل این وزارتخانه با حضور نمایندگان دولت و مجلس برگزار شد، گفت: طبق این سند و برنامه تمام مدیران کشور یک نسبتی با اشتغال پیدا کرده‌اند.

وی افزود: امروز تمام مدیران کشور از مدیران ارشد گرفته تا پایین‌ترین رده‌های مدیریتی درگیر مسئله اشتغال هستند و شاخص ارزیابی عملکرد آنها، همکاری آنها در زمینه اشتغال است.

شيخ الاسلامي با اشاره به اهتمام زیاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: مهمترین کاری که در زمینه اشتغال در این وزارتخانه انجام شد پایه گذاری نظام آموزش مهارتی در کشور است و می‌توان گفت، ریل آموزش‌های مهارتی در کشور تعبیه شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر دشواری پایه گذاری آموزش‌های مهارتی در کشور خاطرنشان کرد: با وجود اینکه این کار مخالفانی را هم داشت ولی امروزه شاهد آن هستیم که 95 درصد فارغ‌التحصیلان مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای جذب بازار کار می‌شوند و این اتفاق بسیار خوبی در زمینه اشتغال است.

 شیخ الاسلامی با اعلام اینکه سازمان ملی مهارت حاصل جمع همه مراکز آموزشی است که آموزش فنی و حرفه‌ای را انجام می‌دهند گفت: من معتقدم این سازمان درخت با برکتی است که خیر و منفعت بسیاری به کشور می‌رساند.

وی از طراحی سه نظام در کشور خبر داد و افزود: نظام ملی آموزش مهارتی، نظام ملی صلاحیت حرفه ای و نظام احراز اشتغال، سه نظامی هستند که به موازات نظام آموزش نظری در کشور در حال گسترش هستند.

وی یادآور شد: علاوه بر تدوین این سه نظام آموزش در سطح ملی، در مقیاس استانی نیز کار گروه سرمایه گذاری و توسعه اشتغال که رئیس آن استاندار و اعضایش مدیران کل هستند به صورت بسیار خوبی فعالیت می‌کنند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به کاهش نرخ بیکاری در کشور گفت: اگر تا چند سال پیش کسی خودش را متولی اشتغال در کشور نمی‌دانست، در حال حاضر تقسیم وظایف به گونه‌ای است که مدیران هم در سطح ملی و هم در سطح استانی نیز متولی این امر هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: شورای عالی اشتغال که عالی ‌ترین مرجع تصمیم گیری و سیاست گذاری در امر اشتغال کشور است  در این مدت نزدیک 60 جلسه داشت که نتایج بسیار خوبی داشته است.

وی با بيان اینکه اشتغال محصول عملکرد اقتصاد یک کشور است، بر مشارکت همگانی برای هر چه بهتر شدن در اشتغال در کشور تاکید کرد و ادامه داد: اشتغال یک موضوع بسیار مهم فرهنگی نیز هست، به طوری که تمام مسئولان فرهنگی کشور از جمله صدا و سیما، دفتر تبلیغات، رسانه‌ها، و امامان جمعه و... نیز باید به این مسئله حساس باشند و در این رابطه کار فرهنگی کنند.

وزیر تعاون، رفاه اجتماعی تأکید کرد: اشتغال یک متغیر وابسته است و این متغیر وابسته مدام تحت تاثیر شرایط گوناگون اقتصادی، سیاسی، روانی و... است.

وی با مضر دانستن برخورد احساسی با موضوع اشتغال گفت: موضوع اشتغال یک موضوع عمومی است ولی باید به صورت تخصصی پیگیری شود، چون برخوردهای شعاری و فرعی و مقطعی با این موضوع راه به جایی نمی‌برد.

شیخ الاسلامی اشتغال را یک امر فرابخشی دانست و گفت: دولت، قوه مقننه و قوه قضائیه هر سه باید دنبال مسائل اشتغال باشند تا مشکل بیکاری حل شود.

وی با اعلام مخالفت خود با واردات کالاهای غیرضروری به کشور گفت: قانون باید موانع بهتری برای واردات کالا بگذارد تا مردم بتوانند در این شرایط با استفاده از تولید داخلی پول را در چرخه تولید به حرکت در بیاورند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز خرسندی از جهش بسیار خوب تعاون در سال اخیر خاطرنشان کرد: یک سال از ابلاغ ادغام وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گذرد و در این مدت به گواه فعالان این حوزه، تعاون توسعه بسیار خوبی پیدا کرده است.

وی افزود: میزان تسهیلات بانک توسعه تعاون در همین دوره یک ساله،  80 درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.

شیخ الاسلامی، اصلاح قانون تعاون با همکاری اتاق تعاون، تدوین سند ملی توسعه تعاون، تصویب اساسنامه شرکت‌های سرمایه گذاری تعاون شهرستانی‌ها در دولت، واگذاری مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای به بخش تعاونی را از کارهای مهم انجام شده در زمینه تعاون در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواند و افزود: راه اندازی شرکت تعاونی‌های همیار و ساخته شدن يک میلیون واحد مسکونی مهر از طریق تعاونی‌ها  از دیگر کارهای این بخش است.

انتهاي پيام/ش3

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار