به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، عضو مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عوارض دود سیگار از زمان بارداری یعنی زمانی که دستگاه تنفس به طور کامل شکل نگرفته آغاز و در طی آن با استعمال هر نخ سیگار توسط مادر و یا اطرافیان، اثرات جانبی زیادی در جنین ایجاد می کند، اظهار داشت: مرده زایی، سقط خود به خود، مرگ جنین، مرگ در دوران نوزادی و مرگ ناگهانی نوزاد از عوارض دود سیگار بر روی جنین به شمار می رود.
دکتر رضا سعیدی با اشاره به اینکه وزن نوزادان مادران سیگاری حدود 170 تا 200 گرم کمتر از نوزادان مادران غیر سیگاری است، افزود: پیدایش برونشیت و عوارض تنفسی در سال اول زندگی در کودکانی که یکی از والدین آنها سیگار می کشد شایع تر است.
این فوق تخصص نوزادان درد تحمیلی سیگار عوارض جبران ناپذیری برای کودکان دارد، تاکید کرد: همچنین میزان بروز سرماخوردگی، عفونت گوش میانی، گلو درد و گرفتگی صدا در کودکانی والدین سیگاری دارند از کودکانی است که والدین غیر سیگاری دارند.
گفتنی است: دود ناشی از استعمال دخانیات حاوری بیش از 4 هزار ماده سمی و بیش از 80 ماده سرطان زاست که افراد غیر سیگاری به طور غیر داوطلبانه در معرض ابتلا به بیماری های ناشی از آن هستند. شخصی که با افراد سیگاری زندگی می کند و در معرض دود سیگار قرار می گیرد مانند این است که سالانه 80 نخ سیگار کشیده باشد و در اصل یک چهارم میزان نیکوتین سیگارهای استفاده شده روزانه را وارد بدن خود می کند.
براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، 30 درصد بیماریهای قلبی و عروقی و یک سوم بیماریهای تنفسی در میان سیگاریهای تحمیلی به وجود می آید./عط