به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس فصل سرما آمده و با خودش میوههای جدیدی آورده؛ از خرمالو و انواع مركبات گرفته تا انار. انار، میوه خوشخوراکی است كه خیلی از خانوادهها آن را به اصطلاح دون میكنند و به همراه نمك و گلپر میخورند. انار خوردن در شب یلدا هم سالهای سال است که به یكی از آداب این شب طولانی سال تبدیل شده. اما خواص انار :
تصفیه خون
میدانید كه انار یك تصفیهكننده خون بوده و برای كبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه میشده است.
از امام رضا(ع) نقل میکنند که: «انار بخورید تا دهانتان پاكیزه و خوشبو شود.» مطالعات متعدد نشان داده که عادت به خوردن این میوه مانع تشكیل پلاكهای دندانی و بروز پوسیدگی دندان میشود.
تقویت قلب
نكته مهمی كه باید درباره انار بدانیم خاصیت حفاظتی آن در برابر بیماریهای قلبی است. انار احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را با كاهش فشار خون، جلوگیری از اكسید شدن LDL و تشكیل پلاك در دیواره عروق پایین آورده و ریسك ابتلا به گرفتگی عروق را كم میكند.
رب انار
یكی از فرآوردههای پرمصرف این میوه رب انار است؛به این ترتیب كه آب انار را جوشانده و آن را تغلیظ میكنند و به عنوان چاشنی به خصوص در خورش فسنجان و تهیه زیتون پرورده مورد استفاده قرار میدهند. البته این رب میتواند ترش و یا شیرین باشد كه با افزودن كمی شكر و یا آب نارنج و یا آب غوره این مزهها تقویت خواهند شد.
ترکیب انار و گلپر
خوردن این میوه و آب آن به دلیل تركیباتی كه دارد، یبوستآور است و خوردناش به همراه هسته مانند یك ملین عمل میكند اما به دلیل ایجاد مشكلاتی به هنگام دفع، بهتر است كه یك چهارم آن را با هسته و بقیهاش را بدون هسته میل كنید.ضمنا از آنجا که این میوه نفاخ است، مصرف آن با گیاه معطری مانند گلپر که طبع گرمی دارد،خاصیت نفاخ بودن را از این میوه میگیرد.
خوردن انار یا آب آن به تنهایی سوءهاضمهآور بوده و سوزش معده به دنبال دارد. به این دلیل خوردناش با گلپر توصیه میشود. یادتان باشد كه خوردن مقدار كمی از انار گلپر زده بعد از غذا به هضم غذا كمك میكند.
میوه بارداری
خانمهای باردار نیز بهتر است در این دوران انار میل كنند زیرا این میوه هم علایم ویارشان را كاهش میدهد و هم به رشد جنین كمك میكند.
آش انار
با این میوه میتوانید آشی گرم تهیه كنید به نام آش انار كه یزدیها آن را پخته و بیشتر از همه میل میكنند. طرز تهیهاش به این ترتیب است كه برنج و لپه را به همراه سبزی آش (جعفری و گشنیز) و كمی سیر طبخ كرده و سپس نیم ساعت قبل از برداشتن آش از روی حرارت به آن آب انار یا رب انار میافزایند و به جای نعناع داغی كه به سایر آشها اضافه میشود، به آن كمی گلپر میزنند.
منبع آنتیاكسیدان
این میوه سرشار از ویتامین C (یكی از آنتیاكسیدانهای قوی) است و به این ترتیب، خوردن یك عدد از آن یا 100 سیسی از آب انار تامینكننده 16 درصد از نیاز روزانه به این ویتامین است. ضمنا منبعی از ویتامین B5 و پتاسیم است و تركیبات آنتیاكسیدانی آن هم از خانواده پلی فنولها، دیگر مواد ارزشمند این میوه هستند. مزه گس انار نیز به دلیل تاننی است كه در پوستاش دارد، درست مثل چای. /س