به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛رضا يعقوبي در گفتوگو با خبرنگاران ـ اظهار كرد: قوام منگولههاي پوستي نرم است و درد ندارند و گاهي داراي پايهاي باريك و گاه بدون پايه هستند. تعداد اين خالها ممكن است در بدن بسيار باشد و بيشتر در افراد بالغ ديده ميشوند.
وي ادامه داد: علت ايجاد اين زوائد مشخص نيست و گاه با بروز بعضي بيماريها مانند چاقي، ديابت و حاملگي در بدن به وجود مميآيند، منگولههاي پوستي همچنين در بعضي افراد زمينه ژنتيكي دارند و در برخي بيماران نيز علامت درگيريهاي تومورهاي رودههاي هستند.
اين متخصص پوست و مو يادآور شد: منگولههاي پوستي معمولاً خوشخيم هستند و مورد بدخيمي از آنها گزارش نشده است ولي گاهي اندازه اين زوائد بسيار بزرگ ميشود.
يعقوبي افزود: تومورهاي خوشخيم بافت همبند نرم هستند، اين موارد درمان دارويي ندارند و ميتوان با قيچي يا دستگاهي ويژه آن را از پوست برداشت.
وي تصريح كرد: در فرهنگ عامه گاه براي جدا كردن منگولههاي پوستي از بدن، دور آن را نخ ميپيچند تا با نرسيدن خون به اين زائده، به اصطلاح خشك شده و خودبهخود از پوست جدا شود. اين در حالي است كه بستن نخ به اين تومورها ممكن است موجب تجمع ميكروب در محل شود و پس بهتر است فرد براي برداشتن منگولههاي پوستي به پزشك مراجعه كرده و از درمان خودسرانه خودداري شود. /س