به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، جميل عليزاده شايق در گفتگو با راديو اقتصاد افزود : اين برنج در کلانشهري مانند شهر تهران تا شش هزار تومان هم فروخته مي شود و ناخالصي و خوردگي ان هم زياد است.
جميل عليزاده شايق افزود: همين برنج وقتي به تهران مي رسد در بخشي از خرده فروشي ها با برنج هاي بي کيفيت مخلوط مي شود و علاوه بر افت کيفيت برنج شمال در شبکه توزيع، قيمت آن هم به شدت افزايش پيدا مي کند.
وي بر ضرورت ساماندهي بازار عرضه مستقيم برنج تاکيد و به خانوارها توصيه کرد با ايجاد گروه هاي همگن و خريد يکپارچه از مراکز توليد ، برنج را با قيمت مناسب تهيه کنند.
عليزاده شايق ورند افزايش قيمت برنج را در يک دهه اخير مطلوب و حتي کمتر از ديگر اقلام مواد غذايي مانند تخم مرغ و گوشت مرغ دانست و گفت : ميزان واردات هم بايد متناسب با نياز کشور تنظيم شود.
دبير انجمن حمايت از برنج ايران اعلام کرد : امسال توليد برنج به دو ميليون و سيصد هزار تن مي رسد و با توجه به اين که ميزان مصرف هم حدود دو ميليون و هشتصد هزار تن است ،بايد برنامه ريزي واردات متناسب با نياز کشور باشد.
عليزاده شايق گفت: امسال حدود 500 هزار تن برنج براي واردات نياز داريم و البته در بخش واردات بايد سرانه مصرف واقعي برنج مشخص شود که وزارت جهاد کشاورزي ، انجمن برنج ايراني و محققان اعتقاد دارند سرانه مصرف برنج 36 تا 37 کيلوگرم است چون خانواره حتي ساکنان شمال کشور هم سرانه مصرف برنج را به شدت کاهش داده اند.
اما در وزارت صنعت ، معدن و تجارت فعلي مي گويند که 44 کيلوگرم است که با اين رقم 1.2 ميليون تن کسري داريم که رقمي غيرواقعي است./عب